Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Λουκάς Θάνος: Jazzburger (1984)

Για τον Λουκά Θάνο τα είπαμε και στην παρουσίαση του δίσκου "Αναστροφή". Κάπου κοντά στα μέσα της δεκαετίας του '80, έχοντας αφήσει οριστικά πίσω το πρωτόλειο "Σάλπισμα", ο ιδιόμορφος αυτός συνθέτης φαίνεται να βρίσκει έναν νέο προσωπικό δρόμο δοκιμάζοντας ηλεκτρονικά ηχοχρώματα σε ρυθμούς ροκ και τζαζ. 
Επρόκειτο όμως να αποδειχθεί σύντομη κι αυτή η διαδρομή, αφού περιορίστηκε σε δύο μόλις δίσκους. Ο πρώτος ήταν η "Αναστροφή" που σηματοδοτούσε χωρίς προσχήματα την αλλαγή πλεύσης. Ο δεύτερος που ολοκλήρωσε αυτή τη σύντομη πορεία είχε τίτλο "Jazzburger" και κυκλοφόρησε το 1984, πάλι από την ανεξάρτητη εταιρία Δισκογραφικός Συνεταιρισμός Καλλιτεχνών (ΔΣΚ). 
Στο εξώφυλλο του δίσκου δηλώνεται ότι πρόκειται για το soundtrack της ομώνυμης ταινίας, αν και μέσα στην ελληνική φιλμογραφία δε μπόρεσα να εντοπίσω ταινία μ' αυτόν τον τίτλο! Πάντως η σχέση του δίσκου με τον κινηματογράφο υποδηλώνεται με την παρουσία δύο προσώπων: Του Άγγελου Προβελέγγιου, ηθοποιού και σκηνοθέτη, που υπογράφει τους στίχους στα περισσότερα τραγούδια, και του ηθοποιού Τάκη Σπυριδάκη που ερμηνεύει δύο κομμάτια. 
Ανάμεσα στους συντελεστές του δίσκου και πάλι η θαυμάσια Ηδύλη Τσαλίκη, που ερμηνεύει τέσσερα τραγούδια. Στους ερμηνευτές επίσης περιλαμβάνεται και η αδελφή του συνθέτη Λιάνα Θάνου, η οποία υπογράφει και τους στίχους στο ομώνυμο τραγούδι. Τέλος, μεταξύ των συντελεστών αναφέρεται επίσης και το όνομα του άγνωστου τότε Στέφανου Κορκολή.

(c) LP | ΔΣΚ | 1984 | mp3 | Εξώφυλλα
πηγή: d58
Διαβάστε για το δίσκο επίσης στο ιστολόγιο The Prostitution Times

Δεν υπάρχουν σχόλια: