Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Θάνος Μικρούτσικος, Λάκης Λαζόπουλος: Ελλάς κατόπιν ...αορτής (1989)

Από τη χρυσή εποχή του Λάκη Λαζόπουλου, τότε που ό,τι έκανε - θέατρο ή τηλεόραση - γινόταν μεγάλη επιτυχία, προέρχεται το υλικό του δίσκου "Ελλάς κατόπιν ...αορτής" που εκδόθηκε του 1989 από την τότε CBS.
Πρόκειται για ένα θεατρικό soundtrack με τη μουσική που έγραψε ο Θάνος Μικρούτσικος για την ομώνυμη θεατρική παράσταση σε κείμενα και σκηνοθεσία του Λάκη Λαζόπουλου σε ύφος πολιτικής επιθεώρησης, που ανέβηκε στο θέατρο Λαμπέτη τη σεζόν 1988-89. Όλη η επικαιρότητα της εποχής σατιρίζεται επί σκηνής. Κοσκωτάς, Κουτσόγιωργας, Παπανδρέου, Μιμή, Μητσοτάκης! Και πολλά άλλα ευτράπελα από την αλήστου μνήμης δεκαετία του '80!
Παίζουν και τραγουδούν οι ηθοποιοί της παράστασης: Λάκης Λαζόπουλος, Παύλος Χαϊκάλης, Χρυσούλα Διαβάτη, Έλντα Πανοπούλου, Γιώργος Νιονιός κ.ά.
Η Χάρις Αλεξίου ερμηνεύει τα δύο καλύτερα τραγούδια του δίσκου. Το ένα απ' αυτά ("Θυμάσαι") έγινε γνωστότερο αργότερα με τη φωνή του Δημήτρη Μητροπάνου με τίτλο "Ψάξε στ' όνειρό μας" (1997).
Σημειώνω ότι ο δίσκος κυκλοφόρησε σε διπλή έκδοση. Η μία ήταν σε διπλό βινύλιο με άφθονο υλικό από τις πρόζες της παράστασης. Εδώ έχουμε τη δεύτερη έκδοση, την πιο σύντομη σε μονό δίσκο που καταγράφει τις πιο ενδιαφέρουσες στιγμές του έργου και τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια.

(c) LP | CBS | 1989 | mp3 | Εξώφυλλα
πηγή: d58

5 σχόλια:

Νίκος Τσιτωνάκης είπε...

Τις ευχαριστίες μου , για την άμεση ανταπόκριση !
Όντως , εποχή που ο Λάκης έκανε τα δικά του...
Ενδιαφέρον δίσκος και εκείνος του '97 με τον Μικρούτσικο "Ψάξε Στ' Όνειρό Μας"!

vagelis4 είπε...

Φιλε, εχω την εκδοση με το διπλό βινύλιο αν ενδιαφέρεσαι.

Άαβας / d58 είπε...

@ vagelis4
Ναι, φίλε Βαγγέλη. Αν θέλεις, κάνε μου τη χάρη. Το ψάχνω.
Αν σου είναι εύκολ, κάνε κι ένα ολοκληρωμένο σκανάρισμα των εξωφύλλων.
Σ' ευχαριστώ προκαταβολικά!

Βαγγέλης είπε...

Επειδή το συγκεκριμένο δίσκο τον πήρα την βδομάδα που περασε το έχω περάσει στον υπολογιστή αλλά δεν έχω χωρίσει τα κομμάτια. Όταν τελειώσει η διαδικασία θα το στείλω.

Άαβας / d58 είπε...

Ωραία! Θα περιμένω. Σ' ευχαριστώ πολύ!