Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Ο Μπάμπης Τσετίνης τραγουδά για σας (1968)

Επιστρέφουμε στον καλό λαϊκό τραγουδιστή Μπάμπη Τσετίνη, για να κλείσουμε ολοκληρωμένα τους λογαριασμούς μας με την προσωπική του δισκογραφία μέσα στη δεκαετία του '60.
Ξεκίνησε λοιπόν το 1960, είχε τον πρώτο σημαντικό σταθμό του το 1966 με τη συμμετοχή του στο δίσκο "Ανάσταση Ονείρων" του Χρήστου Λεοντή κι έκλεισε την πολύ γόνιμη αυτή δεκαετία με τρεις προσωπικούς δίσκους που κυκλοφόρησαν από την Odeon στο διάστημα 1967-1969, ένας κάθε χρόνο.
Χάρις στις άοκνες και επίμονες προσπάθειες λοιπόν του φίλου μου Νίκου βρέθηκε κι αποκαταστάθηκε ο δεύτερος προσωπικός δίσκος του τραγουδιστή που κυκλοφόρησε το 1968 με τίτλο "Ο Μπάμπης Τσετίνης τραγουδά για σας". Ο δίσκος περιλαμβάνει δώδεκα ορθόδοξα λαϊκά τραγούδια, τα ένδεκα πρωτότυπα κι ένα σε επανεκτέλεση. Το τελευταίο είναι το "Χαμόγελο" του Γιώργου Ζαμπέτα που είχε ερμηνεύσει νωρίτερα ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ. Στα υπόλοιπα τραγούδια τη μερίδα του λέοντος καταλαμβάνουν τα πέντε τραγούδια του Βασίλη Βασιλειάδη (τα τέσσερα σε στίχους Πυθαγόρα) και ο δίσκος συμπληρώνεται με συνθέσεις των Θόδωρου Δερβενιώτη, Δημήτρη Γκούτη, Ν. Μυλωνά και Γιώργου Κατσαρού.
Διευκρινίζω ότι όλα τα τραγούδια του δίσκου μπορούν να εντοπιστούν και σε διάφορες νεότερες ψηφιακές συλλογές του τραγουδιστή με εξαίρεση το σπανιότατο "Είμαστε δυο αμαρτωλοί".

(c) LP | Odeon | 1968 | πηγή: Νίκος/d58

5 σχόλια:

Άαβας / d58 είπε...

Το αρχείο μόλις ξανανέβηκε με διορθωμένο ένα λαθάκι στους τίτλους...

Ανώνυμος είπε...

καλημέρα
μπορεί να ενδιαφέρει...
ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΟ ΑΜΑΡΤΟΛΟΙ - ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΣΕΤΙΝΗΣ
https://youtu.be/s7Zz28f2p3M
vafman

Νίκος Τσιτωνάκης είπε...

https://i.imgur.com/lsrTmXz.png

Το οπισθόφυλλο γνήσια αποκαταστημένο !

Άαβας / d58 είπε...

Μπράβο, Νίκο!
Σ' ευχαριστώ πολύ...

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΟ ΑΜΑΡΤΟΛΟΙ - ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΣΕΤΙΝΗΣ
Κι αυτο ειναι "χαλια" γραμμενο...
Ολοι αντιγραφουν απο τον ιδιο που το ανεβασε με "φουλ" ενταση.
Καπου το εχω σε 45αρι... Αν το βρω θα το ανεβασω...