Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

Ζακ Ιακωβίδης: Λούνα Παρκ (1976)

Μουσική και τραγούδια του Ζακ Ιακωβίδη για την κοσμαγάπητη τηλεοπτική σειρά "Λούνα Παρκ" του Γιάννη Δαλιανίδη που παρακολουθούσε ολόκληρη η Ελλάδα στα χρόνια του '70 απολαμβάνοντας τον μοναδικό Διονύση Παπαγιαννόπουλο στον αλησμόνητο ρόλο του γκρινιάρη κυρ Γιώργη. Η σειρά παιζόταν επί επτά συνεχή χρόνια, από το 1974 ως το 1981, στο διάστημα δηλαδή της πρώτης "μεταπολίτευσης", αφού ξεκίνησε λίγες μέρες πριν πέσει η χούντα και σταμάτησε λίγο πριν πέσει η ΝΔ!
Tα τραγούδια είχαν έναν λειτουργικό ρόλο στη σειρά, αλλά ως ανεξάρτητο ακρόαμα είναι αδιάφορα και κοινότοπα. Τραγουδούν οι ηθοποιοί της σειράς: Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Νίκος Δαδινόπουλος, Άννα Παϊτατζή, Ρένα Παγκράτη, Αλέκα Στρατηγού, Μαίρη Ευαγγέλου, Κάτια Αθανασίου και Σωτήρης Τζεβελέκος. Τους στίχους έγραψε ο Γιάννης Δαλιανίδης, ο οποίος σχολιάζει το έργο στην εισαγωγή και στο φινάλε θυμίζοντας κατά κάποιο τρόπο το σχόλιο του Μάνου Χατζιδάκι στην "Οδό Ονείρων".
Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι το πανέμορφο μουσικό θέμα που ακουγόταν στους τίτλους της σειράς δεν περιέχεται στο συγκεκριμένο soundtrack, γιατί δεν ανήκει στον Ζακ Ιακωβίδη, αλλά στον Μίμη Πλέσσα, γραμμένο για την ταινία "Οι θαλασσιές οι χάντρες"!

(c) LP | Polydor | 1976 | mp3 | Εξώφυλλα
πηγή: tzil/d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: