Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Ο Μουσικός Κόσμος του Γιώργου Χατζηνάσιου (1977)

Υπήρξε από τους παραγωγικότερους συνθέτες τραγουδιών τη δεκαετία του '70 και μέχρι τα μέσα της επόμενης. Στη συνέχεια στράφηκε πιο πολύ στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, ενώ σήμερα - χωρίς να είναι απόμαχος - αναπαύεται πάνω στις κεκτημένες δάφνες του λαμπρού παρελθόντος!
Μιλώ για τον προικισμένο συνθέτη Γιώργο Χατζηνάσιο, ο οποίος έγραψε μερικά διαχρονικά σουξέ τη δεκαετία του '70 συνεργαζόμενος με κορυφαίους ερμηνευτές (Μαρινέλλα, Γιάννης Πάριος, Βίκυ Μοσχολιού, Δήμητρα Γαλάνη, Μανώλης Μητσιάς, Σταμάτης Κόκοτας, Στράτος Διονυσίου, Χάρις Αλεξίου, Αντώνης Καλογιάννης, Δημήτρης Μητροπάνος, Νάνα Μούσχουρη, Τάνια Τσανακλίδου και πολλοί άλλοι).
Το 1977, τη χρονιά που έγραψε για τη Eurovision το "Μάθημα Σολφέζ", αποφάσισε κιόλας να κάνει έναν πρώτο απολογισμό της πορείας του με τον ορχηστρικό δίσκο "Ο μουσικός κόσμος του Γιώργου Χατζηνάσιου". Επέλεξε μερικά από τα τραγούδια που έγραψε στο πρώτο δημιουργικό του διάστημα και τα διασκεύασε για ορχήστρα με την ξεχωριστή μαστοριά του στην ενορχήστρωση. Ο ίδιος συμμετέχει στην ορχήστρα ως μεγάλος δεξιοτέχνης του πιάνου. Όμορφος δίσκος στα χνάρια ανάλογων εργασιών που μας έχει χαρίσει και ο Γιάννης Σπανός. Τρία χρόνια αργότερα μάλιστα θα επανέλθει με έναν ακόμη δίσκο ανάλογου περιεχομένου.

(c) LP | Philips | 1977 | πηγή: tzil/d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: