Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Μπάμπης Τσετίνης: Ομώνυμο (1969)

Το 1969, δυο χρόνια μετά τον πρώτο προσωπικό του δίσκο που σας παρουσίασα πριν από μερικές ημέρες, κι αφού μεσολάβησε ένας ακόμη, ο Μπάμπης Τσετίνης κυκλοφόρησε τον τρίτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο το όνομά του από την Odeon. Δίσκος με ανάλογα και πάλι χαρακτηριστικά. Στρωτά λαϊκά τραγούδια με πολύ όμορφες ερμηνείες. Τα μισά υπογράφονται από τον μεγάλο μάστορα του λαϊκού πενταγράμμου Θόδωρο Δερβενιώτη, όλα σε στίχους του Κώστα Βίρβου, ενώ τα υπόλοιπα έχουν μουσική του Βασίλη Βασιλειάδη και στίχους Πυθαγόρα και Βίρβου.
Σαφώς και τα τραγούδια του Δερβενιώτη είναι τα καλύτερα. Ανάμεσά τους δυο μεγάλες επιτυχίες, το "Ίσως" και το "Μπορεί" που τραγουδήθηκαν πολύ εκείνα τα χρόνια και μαζί με τα άλλα δυο σπουδαία τραγούδια από τον προηγούμενο δίσκο ("'Ο,τι αρχίζει ωραίο", "Το παλιό μονοπάτι"), καθώς και δυο τραγούδια του Χρήστου Λεοντή ("Χαμοζωή", "Έχει ο Θεός"), αποτελούν τις κορυφαίες στιγμές του Μπάμπη Τσετίνη στην ελληνική δισκογραφία.
Να σημειώσω ότι ο παρών δίσκος με μικρές προσθαφαιρέσεις επανεκδόθηκε το 1978 με τον τίτλο "Τα καλύτερά μου τραγούδια" και κάποια στιγμή εκδόθηκε και ψηφιακά, αλλά φυσικά είναι πλέον εξαφανισμένος από την αγορά.

(c) LP | Odeon/EMI | 1969 | mp3 | Εξώφυλλα
πηγή: Αντώνης/d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: