Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Μίμης Πλέσσας: Η ψεύτρα (1963/1988)

Η ταινία "Η ψεύτρα" γυρίστηκε το 1963 για τη Finos Film σε σενάριο και σκηνοθεσία του Γιάννη Δαλιανίδη, ο οποίος την ίδια χρονιά γύρισε και το μιούζικαλ "Μερικοί το προτιμούν ...κρύο". Και οι δυο αυτές ταινίες κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις σε εισιτήρια με έναν αριθμό που ξεπέρασε τις 200.000 στην πρώτη τους προβολή!
Στην "Ψεύτρα" πρωταγωνιστούσε η Αλίκη Βουγιουκλάκη με παρτενέρ τον Αλέκο Αλεξανδράκη πλαισιωμένοι από μερικούς υπέροχους ηθοποιούς, όπως ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, ο Κώστας Βουτσάς, η Χλόη Λιάσκου και η Ζωή Φυτούση. 
Τη μουσική και τα τραγούδια της κοσμαγάπητης αυτής ταινίας έγραψε ο Μίμης Πλέσσας με τη χαρακτηριστική ευκολία και μαεστρία που είχε ήδη επιδείξει σε προηγούμενες συνεργασίες του με τον Δαλιανίδη, αλλά και την Αλίκη. Στην ταινία ακούγονται τρία τραγούδια που ερμηνεύει φυσικά η Αλίκη με το γνωστό της μπρίο. Οι στίχοι των τραγουδιών γράφτηκαν από τον Κώστα Πρετεντέρη.
Αν και η Fidelity είχε κυκλοφορήσει τότε ένα 45άρι με τα τραγούδια της ταινίας, η ολοκληρωμένη έκδοση του συγκεκριμένου soundtrack χρειάστηκε να περάσουν 25 χρόνια, για να πραγματοποιηθεί, μόλις το 1988, μαζί με τη μουσική της θεατρικής εκδοχής του "Χτυποκάρδια στα θρανία".

(c) LP | Philips/Fidelity | 1963/1988 | πηγή: ΟΟ/d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: