Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Χορωδία Κορίνθου: Ύμνοι Χριστουγέννων (1971)

Η Χορωδία Κορίνθου είναι ένα από τα ιστορικότερα χορωδιακά σύνολα του τόπου μας, αφού τα πρώτα της βήματα έγιναν το 1951, ενώ η επίσημη έναρξη λειτουργίας της χρονολογείται από το 1957. Έκτοτε έχει διαγράψει μια θαυμάσια διαδρομή με πάμπολλες συναυλίες, πάνω από πεντακόσιες, σε κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας, αλλά και εκτός Ελλάδας, συμμετέχοντας μάλιστα σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς και αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις και βραβεία. 
Έχει επίσης και μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσία στην ελληνική δισκογραφία, είτε συμμετέχοντας σε ηχογραφήσεις συνθέσεων άλλων δημιουργών, όπως στην "Καταχνιά" (1964) του Χρήστου Λεοντή, είτε με δικές της ηχογραφήσεις, όπως η συγκεκριμένη που σας παρουσιάζω.
Πρόκειται για ένα δίσκο που εκδόθηκε το 1971 από τη Philips και περιλαμβάνει ένα απάνθισμα χριστουγεννιάτικων ύμνων από τη βυζαντινή υμνογραφία ή το λόγιο ρεπερτόριο της δυτικής μουσικής (Mendelssohn, Saint-Saens κ.ά.). Τη διεύθυνση της χορωδίας έχει ο ιστορικός της μαέστρος Αλέκος Παπαγιαννόπουλος.

(c) LP | Philips | 1971 | πηγή:. π.Αρτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: