Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Βασίλης Τενίδης: Κιλελέρ (1986)

Το 1986 από την εταιρία ΣΚΟΡΠΙΟΣ εκδόθηκε η μουσική και τα τραγούδια που έγραψε ο συνθέτης και κλασικός κιθαριστής Βασίλης Τενίδης για τη θεατρική παράσταση "Κιλελέρ" που ανέβασε την ίδια χρονιά το Εθνικό Θέατρο. 
Το έργο έγραψε και σκηνοθέτησε ο Γιώργος Χαραλαμπίδης εμπνευσμένος από την ιστορική αγροτική εξέγερση του 1910 στο θεσσαλικό κάμπο. Στην παράσταση έλαβαν μέρος πολλοί αξιόλογοι ηθοποιοί, όπως: Τάσος Χαλκιάς, Χρήστος Δαχτυλίδης, Μαίρη Λαλοπούλου, Άννα Παϊταζή, Θόδωρος Κατσαφάδος, Δημήτριος Βυζάντιος, Ντίνος Δουλγεράκης και άλλοι. 
Οι στίχοι των τραγουδιών είναι του Γιώργου Χαραλαμπίδη και τραγουδούν οι Χρήστος Πετρίδης, Τάσος Παπαδάκης και Τάσος Χαλκιάς, ενώ συμμετέχει και χορωδία των ηθοποιών.

Ο δίσκος είναι σπανιότατος και η αναζήτησή του στάθηκε άκαρπη επί πολλά χρόνια. Ευτυχώς πολύ πρόσφατα ο φίλος και συνάδελφος Ηλίας Σπυρόπουλος από το γραφικό Λεπάντο, μανιώδης συλλέκτης σπάνιων ηχογραφημάτων, μου τον εξασφάλισε επιτρέποντάς μου την κοινοποίησή του μέσω αυτής της σελίδας στους φίλους που ενδεχομένως αναζητούν αυτό το δυσεύρετο ντοκουμέντο. Τον ευχαριστώ από καρδιάς!

(c) LP | ΣΚΟΡΠΙΟΣ | 1986 | πηγή: Η. Σπυρόπουλος/π.Αρτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: