Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Δέσποινα Λάππα-Κόντου: Το παρελθόν που δεν λησμόνησα (2016)

Δέσποινα Λάππα-Κόντου
Το παρελθόν που δεν λησμόνησα
Έκδ. Έξη (2016)

Μια πρώτη παρουσίαση


Η Δέσποινα Λάππα-Κόντου είναι παλιά κι αγαπημένη φίλη και συνάδελφος επί σειρά ετών στη μαχόμενη εκπαίδευση, συνταξιούχος πια σήμερα και παραγωγικότατη ήδη συγγραφέας, αφού αυτό είναι το πέμπτο κατά σειρά μυθιστόρημά της μέσα σε λίγα χρόνια.
Το καινούργιο της βιβλίο επιγράφεται "Το παρελθόν που δεν λησμόνησα" και μέσα από μια χορταστική αφήγηση 450 σελίδων ζωντανεύει την Ελλάδα μιας άλλης εποχής, πίσω στη δεκαετία του '20, μέσα από την ιστορία δυο νέων που πασχίζουν να χτίσουν τη ζωή τους με μοναδικό τους στήριγμα την αγάπη που τους δένει και την απατηλή προσδοκία για ένα δικό τους παιδί που δεν έρχεται, ενώ ένα "ξένο" παιδί παίρνει τη θέση του. Και τότε ξεκινά η οδύσσεια αυτού του παιδιού μέχρι την αποκάλυψη ενός συνταρακτικού μυστικού πολλά χρόνια αργότερα...

Η Δέσποινα Λάππα-Κόντου γεννήθηκε στην Καρδίτσα και, μετά τις σπουδές της στη Γαλλική Φιλολογία του Πανεπιστημίου Αθηνών και στην Τουρ της Γαλλίας, υπηρέτησε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση εγκατεστημένη επί πολλά χρόνια στην Καστοριά, όπου δημιούργησε την οικογένειά της, για να καταλήξει σήμερα στο Βόλο, όπου διαμένει πλέον μόνιμα και ασχολείται συστηματικά με τα λογοτεχνικά της ενδιαφέροντα. Έχει εκδόσει ήδη τα βιβλία: "Η Νεραντζούλα", "Σαν τα λιβάδια του Μαγιού", "Η ζωή τούς έκανε ταξιδευτές", "Σ' όποια γλώσσα κι αν το πεις...".


ΥΓ. Θα ακολουθήσει κριτική παρουσίαση του βιβλίου. Σύντομα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: