Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Τάκης Βούης: Πωλείται συνείδησις (1978)

Με τον εμφαντικό και εύγλωττο τίτλο "Πωλείται συνείδησις" κυκλοφόρησε το 1978 ο τρίτος στη σειρά προσωπικός δίσκος του ροδίτη τραγουδοποιού Τάκη Βούη, τρία χρόνια μετά τον πρωτόλειο "Τώρα τραγουδάμε" και δυο χρόνια μετά τον "Βρόμικο πόλεμο"
Πρόκειται για έναν κύκλο 12 τραγουδιών στο ίδιο ύφος μουσικά και στιχουργικά που γνωρίσαμε στις πρώτες δουλειές του τραγουδοποιού, με σταθερό προσανατολισμό τον πολιτικό σχολιασμό της μεταπολιτευτικής πραγματικότητας. Βασικός στιχουργός και πάλι ο Ν. Χαρτοφύλλης. Παρών επίσης και ο ποιητής Κώστας Βάρναλης με τα μελοποιημένα ποιήματα: "Ήταν αργά", "Χρυσή πατρίδα". Το δεύτερο απ' αυτά θα το συμπεριλάβει και στον επόμενο - ζωντανό - του δίσκο "Τραγούδια στο Αμόνι" (1979). 
Σημειώνω επίσης το τραγούδι "Μηνάς ο ΠΑΟΚτσής" σε στίχους και μουσική Φ. Κουκούνου που εκείνα τα χρόνια της Θεσσαλονίκης το ακούγαμε συχνά, χωρίς πάντως να προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες στην ...ερυθρόλευκη ιδεολογική μας υπόσταση!
Τραγουδά ο ίδιος ο συνθέτης, ενώ σε ένα τραγούδι τον συνοδεύει η σύζυγός του Αφροδίτη Βούη. Η ενορχήστρωση και η διεύθυνση ορχήστρας είναι του Γιάννη Ιωάννου.

(c) LP | PanVox | 1978 | πηγή: Βαγγέλης/d58

2 σχόλια:

Dimitris Dimitriou είπε...

Ότι να πει κανείς,είναι λίγο. Ένα μεγάλο μπράβο σε σας και ένα μεγάλο ευχαριστώ από μας.

Άαβας / d58 είπε...

Έχω αντικαταστήσει τον αρχικό σύνδεσμο με καινούργιο που περιέχει βελτιωμένο rip του δίσκου με τα πλήρη εξώφυλλα του βινυλίου. Προσφορά του φίλου μου Βαγγέλη!