Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Τάκης Βούης: Ο ταχυδρόμος της νύχτας (1984)

Μπαίνοντας στη δεκαετία του ΄80 κι έχοντας ολοκληρώσει τη θητεία του στο "πολιτικό" τραγούδι, όπως επέβαλλαν οι κανόνες του μεταπολιτευτικού συρμού, ο τραγουδοποιός Τάκης Βούης στρέφεται σταδιακά σε ένα είδος ηλεκτρικής μπαλάντας με ροκ αποχρώσεις και στίχο περισσότερο εσωστρεφή και ερωτικό. 
Ο δίσκος που σηματοδοτεί δυναμικά αυτή τη στροφή ήταν "Ο ταχυδρόμος της νύχτας" που κυκλοφόρησε το 1984 από τον εκλεκτικό Δισκογραφικό Συνεταιρισμό Καλλιτεχνών. 
Με το δίσκο αυτό ο δημιουργός εγκαινιάζει τη μακρόχρονη και γόνιμη συνεργασία του με την ποιήτρια Μάρω Βαμβουνάκη, η οποία εδώ υπογράφει τους στίχους σε εννέα από τα δώδεκα τραγούδια του δίσκου, ενώ τα άλλα τρία έχουν στίχους του Θάνου Φουργιώτη, του Σπύρου Σπιτιέρη και του Γιώργου Χασάπογλου
Εκτός από τον Βούη μουσική έγραψαν επίσης ο νεοκυματικός Βασίλης Κουμπής σε τέσσερα τραγούδια και ο Γιάννης Ιωάννου σε δύο, ο οποίος μάλιστα υπογράφει και την ατμοσφαιρική ενορχήστρωση. 
Αρκετά από τα τραγούδια του δίσκου ("Ο έρωτας στην πόλη", "Φεύγω", "Το καράβι φεύγει τα μεσάνυχτα") τα ξαναβρίσκουμε σε νέα εκτέλεση και στο δίσκο "Ο έρωτας στην πόλη" (2001).

(c) LP | ΔΣΚ | 1984 | πηγή: tzil./d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: