Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Τάκης Βούης: Κιβωτός (1987)

Μπαίνοντας στη δεκαετία του '80 ο ροδίτης τραγουδοποιός Τάκης Βούης εγκαταλείπει το ύφος της πολιτικής μπαλάντας, με το οποίο είχε συστηθεί τα πρώτα του συνθετικά χρόνια, και περνάει σ' ένα είδος ηλεκτρικής μπαλάντας με ροκ αποχρώσεις. 
Ταυτόχρονα ξεκινάει και τη μακροχρόνια συνεργασία του με την ποιήτρια Μάρω Βαμβουνάκη, η οποία γράφει τους στίχους στις περισσότερες δουλειές του. Μαζί τους βρίσκουμε στον "Ταχυδρόμο της νύχτας" (1984), στην "Κιβωτό" (1987), στο "Ο έρωτας στην πόλη" (2001) και στο "Θησέας που επιστρέφει" (2007).
Ο δίσκος "Κιβωτός" είναι καρπός αυτής της συνεργασίας. Περιέχει 10 μπαλάντες με αρκετές ωραίες στιγμές, όπως τα τραγούδια: "Κιβωτός", "Κόκκινο φεγγάρι", "Δεριγνύ", "Δεν έχω άγκυρες" και "Νυχτερινό". Το τελευταίο το ξαναβρίσκουμε σε δεύτερη ωραιότατη εκτέλεση με τη φωνή του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στο δίσκο "Ο έρωτας στην πόλη". 
Όλα τα τραγούδια του δίσκου τα ερμηνεύει ο ίδιος ο συνθέτης, ενώ τις ενορχηστρώσεις υπογράφουν ο Αντώνης Γούναρης, ο Θανάσης Μπίκος και ο Αντώνης Τεκτονίδης. Το ωραίο εξώφυλλο σχεδίασε ο σκιτσογράφος Βαγγέλης Παυλίδης.

(c) LP | Polydor | 1987 | πηγή: d58