Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

Σταμάτης Κόκοτας: Εγώ και ο έρωτας (1974)

Κατά τη δισκογραφική συνήθεια της εποχής, στα πρώτα χρόνια δηλαδή της δεκαετίας του '70, ο Σταμάτης Κόκοτας κυκλοφορεί το 1974 τον πέμπτο κατά σειρά προσωπικό του δίσκο με τον υπότιτλο "Εγώ και ο έρωτας", πάντα από την EMI, όπου στεγαζόταν από το ξεκίνημα της μεγάλης του καριέρας.
Πρόκειται για ένα τυπικό προσωπικό άλμπουμ, όπου είναι συγκεντρωμένα μερικά από τα δημοφιλέστερα τραγούδια εκείνου του καιρού με τη φωνή του μεγάλου ερμηνευτή, παρμένα τα περισσότερα από συμμετοχές του σε μεγάλους δίσκους διαφόρων συνθετών. Εδώ η κύρια πηγή είναι οι δίσκοι "Διαδρομή" του Γιώργου Χατζηνάσιου και "Μέρες αγάπης" του Γιάννη Σπανού, αμφότεροι του 1973. Από τους δυο αυτούς δίσκους λοιπόν σταχυολογήθηκαν τέσσερα τραγούδια: "Νάχα τα χρόνια σου", "Ήσουνα παιδί", "Άσ' τους να λένε", "Μια βραδιά του Μαγιού". Τα υπόλοιπα τραγούδια υπογράφουν οι Γιώργος Ζαμπέτας, Ευάγγελος Πιτσιλαδής, Αντώνης Κατινάρης, καθώς κι ο Σταύρος Ξαρχάκος στο υπέροχο "Έσβησε το τραγούδι", σε δεύτερη εκτέλεση, από το δίσκο "Χρώματα" (1968), όπου το ερμήνευσε πρώτη η Βίκυ Μοσχολιού.

(c) LP | EMI Columbia | 1974 | πηγή: tzil/d58

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...



(ΘΔΠ)

Άαβας / d58 είπε...

Ανώνυμε, γιατί σχολιάζεις με γρίφους;

Ανώνυμος είπε...

Αν ξαναδιαβάσεις το κείμενο θα ιδείς ότι από τον τίτλο του δίσκου λείπει κάτι. Αν το πω όμως στα ίσα (όσο και καλή πρόθεση να΄χω) θα με (ξανα) πάρει. Γι΄αυτό.