Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Σταύρος Κουγιουμτζής: Θα 'ταν 12 του Μάρτη (εις μνήμην)...

Το 1976 η Χαρούλα Αλεξίου τραγούδησε αισθαντικά την υπέροχη λαϊκή μπαλάντα "Θα 'ταν δώδεκα του Μάρτη" και μαζί της τη σιγοτραγουδήσαμε όλοι μας, δίχως να μπορούμε να φανταστούμε ότι η ακριβή αυτή μελωδία του Σταύρου Κουγιουμτζή θα γινόταν τόσο σημαδιακή, αφού στις 12 του Μάρτη του 2005 ήταν γραφτό να φύγει από τη ζωή ο αγαπημένος συνθέτης, σαν σήμερα δηλαδή πριν από 14 ακριβώς χρόνια...
Έχω κάνει ήδη πάμπολλα αφιερώματα στον Σταύρο Κουγιουμτζή εδώ στον Δισκοβόλο κι έτσι για τη σημερινή επέτειο θα περιοριστώ σε ένα αναλογικό δισκάκι 45 στροφών που εκδόθηκε το 1972 από τη Minos. Περιλαμβάνει δυο από τα λιγότερο γνωστά - αλλά τόσο όμορφα - τραγούδια του συνθέτη ερμηνευμένα από τον επίσης άσημο Φώτη Φωτιάδη. Οι τίτλοι τους: "Τριαντάφυλλα θα κόψω", "Πώς να μ' ακούσεις, να με δεις"
Οι στίχοι του πρώτου ανήκουν στον συνθέτη. Το δεύτερο αναφέρει ως στιχουργό το άγνωστο όνομα Γ. Χαρίσης που πιθανότατα είναι ψευδώνυμο της Σώτιας Τσώτου, με την οποία εκείνη την εποχή είχε γράψει αρκετά τραγούδια ο συνθέτης. Το τραγούδι αυτό το είχε ερμηνεύσει πρώτος ο Γιάννης Καλατζής σε 45άρι του 1970, πάλι από τη Minos.
(c) Vinyl 45'' | Minos | 1972 | mp3 | Ετικέτες βινυλίου
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ
πηγή: d58 

Δεν υπάρχουν σχόλια: