Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Γιάννης Σπανός: Beatrice Arnac (1966)

Η Betarice Arnac (γενν. 1931) υπήρξε αξιόλογη Γαλλίδα ηθοποιός με σημαντικές κινηματογραφικές (και θεατρικές) εμφανίσεις στις δεκαετίες του '50 και '60. Το 1963 ξεκίνησε και την τραγουδιστική της καριέρα, η οποία την έφερε στο δρόμο του Γιάννη Σπανού, όταν το 1966 ηχογράφησε ένα μεγάλο δίσκο με τίτλο το όνομά της, ο οποίος εκδόθηκε από τη γαλλική εταιρία Disques Vogue.
Πρόκειται για μια εξαιρετική δισκογραφική έκδοση με δεκαπέντε τραγούδια διαφόρων συνθετών (Kurt Weill, Pierre Seghers, Leo Ferre, Yvonne Schmitt, Michel Aubert κ.ά.), μεταξύ των οποίων και του Γιάννη Σπανού που συμμετέχει με πέντε υπέροχα κομμάτια, όλα γραμμένα πάνω σε ποιήματα κορυφαίων Γάλλων ποιητών, όπως ο Paul Verlaine, o Louis Aragon, o Paul Eluard και ο Maurice Maeterlinck. Κάποια από τα τραγούδια αυτά είχαν ήδη ηχογραφηθεί και πιο νωρίς σε 45άρια. Η ενορχήστρωση έχει χαρακτηριστικά γαλλικό χρώμα με τη χρήση ακορντεόν και άλλων ακουστικών οργάνων (κιθάρα, πιάνο, κοντραμπάσο) υπό τη διεύθυνση του Michel Villard.

(c) LP | Disques Vogue | 1966 | mp3 | Εξώφυλλα
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ
πηγή: tzil/π.Αρτ./d58

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πρόκειται για την ηχογράφηση σε δίσκο των τραγουδιών που ερμήνευσε η Μπεατρίς Αρνάκ τον Φεβρουάριο του 1966 στο ρεσιτάλ που έδωσε στο Théâtre d'essai et de culture (γνωστότερο παλιότερα ως Théâtre des Trois Baudets).
Οι συγκεκριμένες εκτελέσεις των τραγουδιών του Γιάννη Σπανού διαφέρουν από τις πρώτες τους ηχογραφήσεις, καθότι είχαν γίνει σε άλλη δισκογραφική εταιρεία (Orphée).

Παντελής Κ.