Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

Βασίλης Τσιτσάνης: Για πάντα, Νο.1 & 2 (1985)

Το 1985 η ΕΜΙ έδωσε στην κυκλοφορία δύο αναλογικούς δίσκους του Βασίλη Τσιτσάνη με τίτλο "Για Πάντα" με τη χαρακτηριστική ένδειξη "Αυθεντικές εκτελέσεις 1937-1940". Είναι προφανές ότι οι δυο αυτοί δίσκοι αποτελούν μια συλλογή τραγουδιών της προπολεμικής εποχής του μεγάλου βάρδου, δηλαδή περιλαμβάνουν υλικό από τα πρώτα πρώτα τραγούδια που μας έδωσε, πριν ακόμα κατακτήσει το πανελλήνιο με τα αριστουργήματα της κλασικής του εποχής (1941-1955). 
Λογικό είναι ότι ο πρώτος δίσκος ξεκινάει με το πρωτόλειο τραγούδι του συνθέτη, γνωστό με τον τίτλο "Σ' έναν τεκέ σκαρώσανε" που ερμήνευσε η Γεωργία Μηττάκη. Συνολικά περιλαμβάνονται 22 τραγούδια και δυο οργανικές συνθέσεις που ερμηνεύει ο ίδιος ο Τσιτσάνης με το μπουζούκι του. Και βέβαια όλα προέρχονται από τις αυθεντικές τους ηχογραφήσεις σε δίσκους γραμμοφώνου 78 στροφών. 
Οι ερμηνευτές των τραγουδιών είναι κλασικά ονόματα του αυθεντικού ρεμπέτικου, όπως ο Στράτος Παγιουμτζής, ο Στελάκης Περπινιάδης, ο Δημήτρης Περδικόπουλος, ο Στέλιος Κηρομύτης, η Ρίτα Αμπατζή, η Νταίζη Σταυροπούλου και η Ιωάννα Γεωργακοπούλου.

(c) 2LPs | EMI | 1985 | πηγή: Ιδομενέας/d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: