Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

Κώστας Βίρβος: Τέσσερις Δεκαετίες (1985)

Πριν από καιρό σας παρουσίασα το διπλό άλμπουμ "Ένας κήπος τραγούδια" με 31 κλασικά λαϊκά τραγούδια του μεγάλου λαϊκού στιχουργού Κώστα Βίρβου (1926-2015). Επανέρχομαι σήμερα με μια δεύτερη ανάλογου περιεχομένου έκδοση της Minos που περιλαμβάνει 30 τραγούδια του στιχουργού με το χαρακτηριστικό τίτλο "Τέσσερις Δεκαετίες" που δηλώνει το χρονικό εύρος αυτών των τραγουδιών από τα τέλη της δεκαετίας του '40 μέχρι τα μέσα του '80.
Το διπλό αυτό αναλογικό λεύκωμα ανθολογεί την πορεία του στιχουργού μέσα στο χρόνο αναδεικνύοντας τις συνεργασίες του με όλα τα μεγάλα ονόματα του λαϊκού τραγουδιού, όπως: Βασίλης Τσιτσάνης, Απόστολος Καλδάρας, Θόδωρος Δερβενιώτης, Μπάμπης Μπακάλης, Στράτος Ατταλίδης, Γιώργος Μανισαλής, Βασίλης Βασιλειάδης και πολλοί άλλοι. 
Και φυσικά στη μακρά αυτή περίοδο συναντήθηκε με όλα τα μεγάλα ονόματα των ερμηνευτών, όπως: Στέλιος Καζαντζίδης, Πρόδρομος Τσαουσάκης, Σωτηρία Μπέλλου, Καίτη Γκρέυ, Μαίρη Λίντα, Πάνος Γαβαλάς, Γιώτα Λύδια, Βαγγέλης Περπινιάδης, καθώς και εκπρόσωποι της νεότερης γενιάς, όπως: Μαρινέλλα, Τόλης Βοσκόπουλος, Γιάννης Πάριος, Γιάννης Καλατζής και Μανώλης Μητσιάς.

(c) 2LP | Minos | 1985 | πηγή: Ιδομ./d58

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Βάλε Τώρα Και: Τα Μάγκικα Του Κώστα Βίρβου