Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

Χριστιάνα: Σ' απόσταση αναπνοής (1989)

Το 1989 η Χριστιάνα αποφασίζει να μεταστεγαστεί σε άλλη εταιρία και συγκεκριμένα στην EMI Columbia, έχοντας ήδη συμπληρώσει πάνω από μια 15ετία συνεχούς δισκογραφικής παρουσίας στην Polydor, με την οποία είχε ηχογραφήσει τρία χρόνια νωρίτερα το τελευταίο άλμπουμ ("Η νύχτα το απαιτεί") της πολύχρονης συνεργασίας τους.
Ο τίτλος του 10ου αυτού προσωπικού της δίσκους ήταν "Σ' απόσταση αναπνοής" και περιλαμβάνει ένδεκα καινούργια τραγούδια που υπογράφουν τέσσερις άσημοι συνθέτες, κυρίως ο Θανάσης Καργίδης (έξι τραγούδια). Οι άλλοι είναι οι: Β. Κελαϊδής, Κ. Νικολόπουλος, Λ. Καραβασιλίδης. Στους στίχους βρίσκουμε πολύ γνωστότερα ονόματα, όπως αυτά της Λίνας Νικολακοπούλου, του Φίλιππου Γράψα και της Άννας Μπιθικώτση.
Συμπαθητικά τραγούδια και όμορφα ερμηνευμένα από μια ώριμη Χριστιάνα. Μερικά ακούστηκαν αρκετά, όπως τα "Μωρό μου" και "Κάρμεν", αλλά δεν μπορεί κανείς να τα θεωρήσει και εμπορικές επιτυχίες, μιας και ήδη η τραγουδίστρια είχε προ πολλού ξεπεράσει τα όρια της άλλοτε ευρείας δημοτικότητάς της. Ίσως γιαυτό το λόγο δεν μακροημέρευσε στην καινούργια της εταιρία κι αναγκάστηκε στη συνέχεια να αναζητήσει διαφορετική στέγη για τις δυο τελευταίες δουλειές της ("Σπασμένα κομμάτια φιλιά", "Φύλλο και φτερό") ως το 1994 που αποσύρθηκε ουσιαστικά από το προσκήνιο.

(c) LP | EMI Columbia | 1989 | πηγή: d58

1 σχόλιο:

Άαβας / d58 είπε...

Ο σύνδεσμος ανανεώθηκε με εμπλουτισμένο το αρχείο με τα πλήρη εξώφυλλα