Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Θέμης Ανδρεάδης: Ο Θέμης που πάει παντού (1978)

Συνεχίζοντας ακάθεκτος την πολύ πετυχημένη του πορεία στο χιουμοριστικό τραγούδι που τον είχε αναδείξει σε έναν από τους δημοφιλέστερους αστέρες του πενταγράμμου, το 1978 ο Θέμης Ανδρεάδης ηχογραφεί το έκτο κατά σειρά προσωπικό του άλμπουμ, το τέταρτο στο Minos, ένα χρόνο μετά το "Θεμιτά κι αθέμιτα".
Είναι η εποχή που έχει κάνει δυναμικά την εμφάνισή του ο Νίκος Καρβέλας που έβγαζε ήδη σωρηδόν τα πρώτα σουξέ του με λαϊκούς τραγουδιστές, όπως ο Γιάννης Καλατζής και ο Τόλης Βοσκόπουλος. Κι έτσι ο Ανδρεάδης συναντήθηκε με τον Καρβέλα στο δίσκο "Ο Θέμης που πάει παντού", μέσα από τον οποίο προέκυψαν κάμποσα μεγάλα σουξέ, όπως τα "Παράπονά σου" και το "Μ' αυτό περνάνε όλα".
Ο δίσκος όμως είναι πολυσυλλεκτικός, οπότε εκτός από τη συμμετοχή του Καρβέλα με τέσσερα τραγούδια, έχουμε άλλα τέσσερα τραγούδια του Χρήστου Κυριαζή, δυο τραγούδια του Γιάννη Κιουκτσόγλου, άλλα δυο του Γιάννη Καραλή κι ένα της Νινής Ζαχά, καθώς και το διασκευασμένο ξένο τραγούδι "Κύριε ναύτη" που επίσης γνώρισε επιτυχία. Τις ενορχηστρώσεις υπογράφουν ο Γιάννης Κιουρκτσόγλου και ο Κώστας Κλάββας.
Η αλήθεια πάντως είναι ότι με το δίσκο αυτό ο Θέμης Ανδρεάδης έκανε την εύκολη παραχώρηση σε τραγούδια μάλλον παρακμιακού ύφους, πράγμα άλλωστε που τον οδήγησε σύντομα στον κορεσμό και - μετά από έναν ακόμη ανάλογου επιπέδου δίσκο το 1980 - στην αναπόφευκτη απόφασή του να αποσυρθεί για ένα διάστημα από το προσκήνιο, μέχρι να επανέλθει "εξαγνισμένος" και εντελώς μεταμορφωμένος μερικά χρόνια αργότερα με το αξιόλογο άλμπουμ "Σαν ξαφνικό ταξίδι" (1983).

(c) LP | Minos | 1978 | πηγή: d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: