Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Θέμης Ανδρεάδης: Κάτι άλλο μου θυμίζει (1974)

Το 1974, ένα χρόνο μετά τις πολύ πετυχημένες "Γελοιογραφίες", κυκλοφόρησε ο δεύτερος προσωπικός δίσκος του Θέμη Ανδρεάδη με τίτλο "Κάτι άλλο μού θυμίζει". Οι στίχοι ήταν και πάλι του Γιάννη Λογοθέτη, ενώ η μουσική του Γιάννη Κιουρκτσόγλου, του τρίτου σταθερού μέλους αυτής της ισχυρής τριάδας που συμπορεύτηκε με μεγάλη επιτυχία για κάμποσα χρόνια. Το τραγούδι "Πεταλούδα" έχει μουσική του Θέμη Ανδρεάδη. 
Πρόκειται φυσικά για χιουμοριστικά τραγούδια με ανάλαφρη κριτική διάθεση στα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα της πρώιμης μεταπολιτευτικής περιόδου, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έχουμε και συμπαθητικές παρωδίες γνωστών σουξέ της εποχής (Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργου Χατζηνάσιου, Δήμου Μούτση). 
Μεγάλες επιτυχίες του δίσκου αναδείχθηκαν τα: "Καλέ κυρά Μαρία", "Πού ν' το, πού ν' το" και "Ο Καραγκιόζης", αν και εμένα προσωπικά μού αρέσει περισσότερο το ομότιτλο, όπου συμμετέχουν ερμηνευτικά και οι τρεις συντελεστές του δίσκου. Αξιοπρόσεκτο και το εξώφυλλο του δίσκου που ...κάτι άλλο μού θυμίζει από την εποχή του ...Γκέτε!

(c) LP | EMI Columbia | 1974 | πηγή: d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: