Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Αρλέτα Νο 2 (1967)

Η σημαντικότερη ίσως ερμηνεύτρια που ξεπήδησε μέσα από το μουσικό ρεύμα του Νέου Κύματος (περ. 1964-1970) και κατάφερε να προχωρήσει πολύ πιο πέρα απ' αυτό, ήταν η αγαπημένη Αρλέτα, κατά κόσμον Νικολέτα Τσάπρα (1945-2017), απόφοιτη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, το ζωγραφικό ταλέντο της οποίας μπορούμε να χαρούμε σε πολλά εξώφυλλα της προσωπικής της δισκογραφίας.
Ο Γιάννης Σπανός ήταν ο συνθέτης που της έδωσε το δισκογραφικό βάπτισμα του πυρός το 1966 με τη διαχρονικής ομορφιάς μπαλάντα "Μια φορά θυμάμαι", γύρω από την οποία χτίστηκε το υλικό του πρώτου προσωπικού της δίσκου την ίδια χρονιά με τίτλο "Η Αρλέτα με την κιθάρα της".
Ένα χρόνο μετά επανεμφανίστηκε με το δίσκο "Αρλέτα 2", όπου περιέχεται υλικό ανάλογου ύφους, τρυφερές κι αισθαντικές μπαλάντες με συνοδεία μιας κιθάρας. Εδώ μάλιστα για πρώτη φορά τη βρίσκουμε και ως ολοκληρωμένη τραγουδοποιό (συνθέτρια, στιχουργό και ερμηνεύτρια) με τα πρώτα δικά της τραγούδια, όπως το υπέροχο "Τα μικρά παιδιά"
Ο δίσκος φιλοξενεί επίσης τραγούδια των Νότη Μαυρουδή, Νίκου Χουλιαρά, Γιώργου Κοντογιώργου, Κώστα Σωκρατείδη, καθώς και δυο τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι από τον "Ματωμένο Γάμο" σε δεύτερη, αλλά εξόχως αισθαντική εκτέλεση.

(c) LP | Lyra | 1967 | πηγή: d58

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει κάποια διαφορά σε σχέση με το CD που κυκλοφόρησε το 1995 κι επανακυκλοφόρησε το 2007 από τη LYRA;

Άαβας / d58 είπε...

Όχι, καμία απολύτως διαφορά. Είναι τα ίδια τραγούδια με την ίδια ακριβώς σειρά.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ!