Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Κρίστη Στασινοπούλου: Ο πρώτος προσωπικός της δίσκος (1986)

Η Χρυσαυγή Στασινοπούλου, η γνωστή μας Κρίστη Στασινοπούλου, είναι μια πολυσύνθετη καλλιτέχνιδα που δραστηριοποιείται σε ποικίλα πεδία της τέχνης από τις αρχές της δεκαετίας του '80, όταν πρωτοεμφανίστηκε στους περίφημους Αγώνες Ελληνικού Τραγουδιού της Κέρκυρας που διοργάνωσε ο Μάνος Χατζιδάκις ερμηνεύοντας το υπέροχο τραγούδι "Νυχτωδία" του Μιχάλη Τερζή. Έκτοτε διανύει μια διακριτική πορεία στο ελληνικό τραγούδι με ποικίλες συνεργασίες (Σταύρος Παπασταύρου, Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, Ευανθία Ρεμπούτσικα), αλλά και προσωπικές δουλειές, ενώ παράλληλα ασχολείται με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων, αλλά και μεταγλωττίσεις ξένων κινηματογραφικών παραγωγών για παιδιά δανείζοντας τη φωνή της σε διάφορους ρόλους.
Η πρώτη προσωπική της κατάθεση σημειώθηκε το 1986 με το δίσκο που σας παρουσιάζω σήμερα, ο οποίος φέρει για τίτλο το όνομά της. Δικαιολογημένα άλλωστε, αφού όλα τα τα τραγούδια έχουν δική της μουσική, ενώ οι στίχοι υπογράφονται από τους Σταύρο Παπασταύρου, Κλέωνα Αντωνίου και Τάκη Μπαρμπέρη. 
Απλά ρυθμικά τραγουδάκια με ροκ ή λάτιν ενορχήστρωση και εύθυμη διάθεση, με κάποιες νησίδες τρυφερών ηχοχρωματισμών, χωρίς εξάρσεις που θα μπορούσαν να συγκινήσουν εύκολα έναν σημερινό ακροατή. Η ερμηνεία της Κρίστης πάντως είναι το στοιχείο που κρατάμε από αυτή την πρωτόλεια δουλειά της, καθαρή και στέρεη με μια τρυφερή παιδικότητα. 
Εξ όσων γνωρίζω, ο δίσκος δεν πέρασε ποτέ στην ψηφιακή τεχνολογία.

(c) LP | Αφοί Φαληρέα | 1986 | mp3 | Εξώφυλλα
πηγή: d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: