Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Κώστας Καράλης, Ισιδώρα Σιδέρη, Αιμιλία Σαρρή: Τραγούδια αγάπης (1989)

Ιδού μια όμορφη συλλογή ερωτικών τραγουδιών σε δεύτερη εκτέλεση που κυκλοφόρησε το 1989 από τη Wea. Τίτλος της: "Τραγούδια αγάπης". Περιλαμβάνει δεκατέσσερα τραγούδια ερωτικής θεματολογίας παρμένα από το πάνθεον του λεγόμενου "έντεχνου" λαϊκού τραγουδιού με τις υπογραφές των Μάνου Χατζιδάκι, Μάνου Λοΐζου, Γιάννη Σπανού, Μίμη Πλέσσα, Γιώργου Χατζηνάσιου, Λάκη Παππά, Θωμά Μακαλάκου, Δώρου Γεωργιάδη και Στέλιου Φωτιάδη.
Ερμηνευτές των τραγουδιών είναι τρεις αξιόλογοι τραγουδιστές που ξεκίνησαν μαζί σχεδόν κάπου στα μέσα της δεκαετίας του '70, αν και η κατοπινή πορεία τους ήταν πολύ διαφορετική μέχρι να συναντηθούν σ' αυτό το δίσκο.
Ο Κώστας Καράλης ξεκίνησε το 1975 με τη συμμετοχή του στον κλασικό δίσκο "Τρίτη Ανθολογία" του Γιάννη Σπανού και συνέχισε με καλές δουλειές σε όλη τη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε και η Ισιδώρα Σιδέρη ερμηνεύοντας αρχικά τραγούδια του Γιώργου Κοντογιώργου και του Σπύρου Σαμοΐλη, πριν βρει σταθερό καταφύγιο στο πλευρό του συζύγου της Γιάννη Ζουγανέλη. Τέλος, η αδικημένη Αιμιλία Σαρρή έκανε το ξεκίνημά της με τραγούδια του Γιάννη Σπανού πλάι στον Κώστα Καράλη το 1977, είχε μια μικρή συμμετοχή στο "Σταυρό του Νότου" του Θάνου Μικρούτσικου, αλλά στη συνέχεια χάθηκε ουσιαστικά από το προσκήνιο.
Οι ερμηνείες των τραγουδιών είναι πολύ αισθαντικές και αξιοπρεπείς, έστω κι αν στις περισσότερες περιπτώσεις δεν μπορούν να φτάσουν στον αυθορμητισμό και την ειλικρίνεια των πρώτων εκτελέσεων.
Ο Γιώργος Στεφανάκης υπογράφει την ενορχήστρωση και παίζει πιάνο, ενώ ο Χρήστος Κωνσταντίνου παίζει μπουζούκι. Την παραγωγή υπογράφει ο Στέλιος Φωτιάδης.

(c) LP | WEA | 1989 | πηγή: d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: