Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Σταμάτης Κόκοτας: Με αγάπη, Σταμάτης (1979)

Μετά τα μέσα του '70 για λίγο φάνηκε να "κολλάει" η καριέρα του Σταμάτη Κόκοτα, καθώς μπήκαμε κιόλας στην περίοδο της κυριαρχίας του πολιτικού τραγουδιού. Ωστόσο πήρε μια βαθιά ανάσα λίγο αργότερα με δυο πολύ πετυχημένους δίσκους που ηχογράφησε στη διετία 1977-1978 με τραγούδια των σπουδαίων συνθετών Απόστολου Καλδάρα ("Τελευταία νύχτα") και Γιώργου Χατζηνάσιου ("Θα σου χρωστώ"), οι οποίοι μάλιστα έγιναν και χρυσοί.
Η επόμενη ωστόσο δουλειά του Σταμάτη Κόκοτα που κυκλοφόρησε το 1979 με τίτλο "Με αγάπη. Σταμάτης", δεν είχε ανάλογη απήχηση στο κοινό κι έδειχνε φανερά πια την πτωτική πορεία του μεγάλου τραγουδιστή. 
Πρόκειται βέβαια για έναν συνηθισμένο κύκλο δώδεκα ελαφρολαϊκών τραγουδιών στα γνωστά μονοπάτια που ακολουθούσε ο ερμηνευτής όλα τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς πλέον να μπορούν να συγκινήσουν ιδιαίτερα το κοινό του. Ο δίσκος περιλαμβάνει εξ ημισείας συνθέσεις των Χάρη Λυμπερόπουλου και του μεγάλου δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Στέλιου Ζαφειρίου. Οι στίχοι ανήκουν στους Γιώργο Κανελλόπουλο, Η. Λυμπερόπουλο, Τ. Κωλέτη, Κ. Πανάγο και Τ. Παναγιωτούνη. Την ενορχήστρωση επιμελήθηκαν ο Χάρης Λυμπερόπουλος για τα δικά του τραγούδια και ο Χάρης Ανδρεάδης για τα τραγούδια του Ζαφειρίου. Ξεχώρισε μόνο το τραγούδι "Πώς να σου πω", ενώ ακούστηκε λίγο και το "Θα θυμάσαι τον Σταμάτη". Τα υπόλοιπα δεν είχαν τύχη και ξεχάστηκαν νωρίς.

(c) LP | EMI Columbia | 1979 | πηγή: tzil/d58

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτές τις μέρες ανέβηκαν στις ψηφιακές πλατφόρμες (spotify, iTunes, Deezer κλπ) περισσότεροι δισκοι του Σταμάτη Κοκοτα με πολυ καλό ηχο. Δυστυχώς όμως μόνο όσα είχαν βγει σε CD. Έτσι ο δίσκος αυτός παραμενει αναξιοποίητος. Κι αν το ψάξει κανείς έχει πολλά ωραία τραγούδια.

Άαβας / d58 είπε...

Προσπαθώ να καταλάβω τι ακριβώς εννοείς με το "παραμένει αναξιοποίητος". Τι παραπάνω θα ήθελες από ένα καθαρό rip σε υψηλή ποιότητα κωδικοποίησης (@320) συνοδευόμενο από τα πλήρη εξώφυλλα της έκδοσης;

Ανώνυμος είπε...

Δεν το εξηγησα εγω καλά. Επειδή κάποιοι δίσκοι δεν βγήκαν ποτέ σε cd δεν ανέβηκαν από την εταιρεία στις πλατφόρμες ψηφιακής διανομής. Ο δίσκος αυτός όπως και οι δύο προηγούμενοι Μια ζωγραφιά και Θα συναντηθούμε, καθώς και το Ο Κόκοτας τραγουδάει για όλους Καλδαρα, παρεμεναν αναξιοποίητοι και κυκλοφορούσαν στο νετ σε χαμηλή ποιότητα ηχου. Ευχαριστούμε λοιπόν για την αποκατασταση