Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Καίτη & Διονύσης Αποστολάτος: Μάνος Χατζιδάκις (1966)

Από τον χορωδιακό Μίκη Θεοδωράκη ας περάσουμε και στον χορωδιακό Μάνο Χατζιδάκι, για να γνωρίσουμε έναν εξαίρετο δίσκο που εκδόθηκε το 1966 από την RCA Victor σε παράλληλη διανομή εντός κι εκτός Ελλάδας.
Πρόκειται για ένα δίσκο που επιγράφεται με το όνομα του συνθέτη και υπογράφεται από τους σπουδαίους χορωδούς Διονύση Αποστολάτο (1926-2009) και τη σύζυγό του Καίτη Αποστολάτου (1928-2018), η οποία αποδίδει τα σόλο φωνητικά σε αρμονικό διάλογο με τα χορωδιακά. Έχουν επιλεγεί δώδεκα κλασικά τραγούδια του μεγάλου συνθέτη, γραμμένα κατά την περίοδο 1955-1961, τα οποία καλύπτουν όλο το μουσικό φάσμα που εκείνη την εποχή απασχολούσε τον συνθέτη (λαϊκό, ελαφρό). Τη χορωδία διευθύνει ο Διονύσης Αποστολάτος, ενώ τη συνοδευτική ορχήστρα ο Γ. Θεοφιλόπουλος.
Ας πούμε όμως και μια κουβέντα παραπάνω για τον Διονύση Αποστολάτο, αυτόν τον έξοχο αρχιχορωδό και στυλοβάτη της επτανησιακής καντάδας, ο οποίος διηύθυνε επί μία 15ετία (1960-1975) την "Επτανησιακή Μαντολινάτα & Χορωδία" με πάμπολλες ραδιοφωνικές εμφανίσεις, αλλά και ζωντανές παραστάσεις στο Ηρώδειο.
Μαζί με τη σύζυγό του Καίτη έχει ηχογραφήσει καμιά 20αριά χορωδιακούς δίσκους, οι οποίοι πλέον χαρακτηρίζονται κλασικοί, ενώ έκανε και κάποια ενδιαφέροντα ανοίγματα και στο πεδίο του "έντεχνου" τραγουδιού, όπως ο δίσκος που σήμερα σας παρουσιάζω, αλλά κι ένας ακόμη αφιερωμένος στα τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου που εκδόθηκε την ίδια χρονιά (1966).

(c) LP | RCA Victor | 1966 | πηγή: d58

1 σχόλιο:

Frankie Kanatas είπε...

Θα ήθελα να το ακούσω αυτό; Σας ευχαριστώ φίλο για της μουσικής