Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Θέμης Ανδρεάδης, Άινα Μάουρερ: Έλα πιο κοντά (1977)

Συνεχίζω σκαλίζοντας παλιά 45άρια. Κι έχω σήμερα ένα χαριτωμένο δισκάκι της Minos που κυκλοφόρησε το 1977. Περιλαμβάνει δυο χαρούμενα και ρυθμικά τραγουδάκια της Νινής Ζαχά (1931-2013), της παλιάς ερμηνεύτριας του ελαφρού τραγουδιού που ξεκίνησε από την περίφημη Μάνδρα του Αττίκ, για να εξελιχθεί σε ελαφρολαϊκή συνθέτρια με μεγάλες επιτυχίες τη δεκαετία του '70 συνεργαζόμενη με τα πρώτα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου (Μαρινέλλα, Τζένη Βάνου, Τόλης Βοσκόπουλος, Γιάννης Πάριος, Λίτσα Διαμάντη, Γιώργος Μαρίνος κ.ά. 
Οι τίτλοι των τραγουδιών: "Έλα πιο κοντά", "Έχω ένα τίποτα"Το πρώτο ακούστηκε πολύ εκείνα τα χρόνια χάρις στον πιασάρικο ντίσκο ρυθμό του, τον σκανδαλιστικό και γεμάτο σεξουαλικά υπονοούμενα στίχο του, αλλά και την ερμηνεία του δημοφιλέστατου τότε Θέμη Ανδρεάδη μαζί με τη Βελγίδα σεξοβόμβα Άινα Μάουρερ, η οποία είχε γίνει γνωστή στα πρώτα χρόνια του '70 ως ηθοποιός και χορεύτρια σε ελληνικές ερωτικές ταινίες του συρμού. Το τραγούδι αυτό μπήκε και στον μεγάλο δίσκο του τραγουδιστή "Θεμιτά κι αθέμιτα".
Το δεύτερο τραγούδι έχει στίχους της δημοσιογράφου Κικής Σεγδίτσα και είναι πιο κοντά στο ελαφρολαϊκό ύφος της εποχής. Το ερμηνεύει μόνη της η Άινα Μάουρερ. Και στα δυο τραγούδια την ορχήστρα διευθύνει ο Κώστας Κλάββας.

(c) Vinyl 45'' | Minos | 1977 | mp3 | Εξώφυλλα
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ
πηγή: Αντώνης/d58 

Δεν υπάρχουν σχόλια: