Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Θέμης Ανδρεάδης: Ως εξής... (1980)

Συνεχίζοντας την πολύ επιτυχημένη εμπορικά πορεία του ως το τέλος της δεκαετίας του '70, ο Θέμης Ανδρεάδης ολοκληρώνει αυτόν τον κύκλο των χιουμοριστικών προσωπικών του δίσκων ηχογραφώντας το άλμπουμ "Ως εξής..." για τη Minos με τους ίδιους πάλι συντελεστές που είχαν δημιουργήσει το υλικό του προηγούμενου δίσκου "Ο Θέμης που πάει παντού" (1978). 
Το άλμπουμ περιλαμβάνει 15 τραγούδια με εύθυμη διάθεση ρέπουσα ενίοτε προς την παρωδία γνωστών σουξέ που φέρουν τις υπογραφές των Χρήστου Κυριαζή, Γιάννη Καραλή και Γιάννη Κιουρτκτσόγλου. Υπάρχει επίσης ένα διασκευασμένο τραγούδι του Paul Anka, καθώς και το σπουδαίο τραγούδι του Διονύση Σαββόπουλου "Οι πίσω μου σελίδες" από το "Περιβόλι του τρελλού" (1969) σε μια συμπαθητική, αλλά σαφώς κατώτερη της αρχικής επανεκτέλεση.
Αν και το υλικό του δίσκου είναι μάλλον αδιάφορο, το εκτελούν πολύ αξιόλογοι μουσικοί υπό την ενορχηστρωτική καθοδήγηση του έμπειρου Γιάννη Κιουρκτσόγλου, ο οποίος μάλιστα συμμετέχει και στα φωνητικά μαζί με τους συνθέτες Χρήστο Κυριαζή και Αντώνη Στεφανίδη.
Σημειώνω ότι αυτός ο δίσκος αποτέλεσε το κύκνειο άσμα της πρώτης περιόδου στην καριέρα του Θέμη Ανδρεάδη, ο οποίος στη συνέχεια αποφάσισε να αποστασιοποιηθεί από το στερεότυπο του ανάλαφρου χιουμορίστα, για να επανέλθει μερικά χρόνια αργότερα με πρωτότυπο δικό του υλικό σε τελείως διαφορετικό ύφος ("Σαν ξαφνικό ταξίδι").

(c) LP | Minos | 1980 | πηγή: Νίκος/d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: