Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Ανδρέας Χατζηαποστόλου: Ερωτικοί παλμοί (1972)

Επανέρχομαι στον συνθέτη Ανδρέα Χατζηαποστόλου, εκπρόσωπο της όψιμης περιόδου του ελαφρού τραγουδιού, ο οποίος εκεί στο τέλος της δεκαετίας του '60 στράφηκε σταδιακά στη είδος του ποπ και ελαφρολαϊκού τραγουδιού σημειώνοντας μάλιστα κατά καιρούς σημαντικές επιτυχίες. 
Ο πρώτος του δίσκος στις 33 στροφές με τίτλο "Ερωτόλογα" είχε κυκλοφορήσει το 1968 από την Odeon, όπου συνέχισε για μερικά ακόμη χρόνια ηχογραφώντας ένα προσωπικό άλμπουμ κάθε χρόνο, μέχρι να φτάσουμε στα 1972, όταν εκδόθηκε ο δίσκος του "Ερωτικοί παλμοί" στη μοναδική συνεργασία του με την εταιρία Panivar.
Πρόκειται για έναν συμπαθητικό κύκλο δώδεκα ποπ ερωτικών τραγουδιών σε στίχους του Τάκη Σωτήρχου. Το εναρκτήριο τραγούδι ("Χάθηκαν οι όμορφες μέρες") που ξεχωρίζει, προέρχεται από τον ομώνυμο δίσκο που είχε κυκλοφορήσει τον προηγούμενο χρόνο από την Polydor. Όλα τα τραγούδια ερμηνεύει η άγνωστη Ρένα Αρβανίτη που εδώ κάνει την πρώτη δισκογραφική της εμφάνιση, ενώ στη συνέχεια χάθηκε από το προσκήνιο, για να την ξαναβρούμε πολύ αργότερα, το 1998, σε έναν ακόμη δίσκο του Χατζηαποστόλου ("Οι καλύτερές μας μέρες"). Όλα τα τραγούδια του δίσκου έχουν ολοκληρωτικά ξεχαστεί πια, αν και είναι ευχάριστα με συμπαθητικές ρυθμικές μελωδίες.

(c) LP | Panivar | 1972 | πηγή: Ιδομ/d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: