Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Ανδρέας Χατζηαποστόλου: Ζήτημα χρόνου (1975)

Το 1974 ο Ανδρέας Χατζηαποστόλου επέστρεψε στη Minos με το δίσκο "Καυτό παράπονο" υιοθετώντας σταδιακά το ελαφρολαϊκό ύφος που ήταν το κυρίαρχο εκείνη την εποχή, λίγο πριν ξεσπάσει η καταιγίδα του πολιτικού τραγουδιού.
Ένα χρόνο μετά ο συνθέτης παρουσίασε πάλι από τη Minos το δίσκο "Ζήτημα χρόνου", ο οποίος είχε πολυσυμμετοχική μορφή τόσο σε επίπεδο στιχουργικής, όσο και σε επίπεδο ερμηνείας, αλλά και μουσικού ύφους. 
Δώδεκα τραγούδια που κινούνται σε διαφορετικές μουσικές φόρμες παίζοντας πότε με το μοντέρνο στυλ, πότε με το ελαφρολαϊκό, πότε με το ορθόδοξα λαϊκό, ακόμη και το φολκλόρ! Οι στίχοι φέρουν ποικίλες υπογραφές, όπως του Κώστα Βίρβου, του Πυθαγόρα, του Τάσου Σωτήρχου και άλλων. 
Τα ερμηνεύουν μια σειρά πολύ διαφορετικού ύφους ερμηνευτές, όπως ο Πάνος Γαβαλάς, ο Γιάννης Πάριος, η Άννα Βίσση, η Λίτσα Σακελλαρίου, ο Θωμάς Μπακαλάκος και οι σχετικά άγνωστες Ρένα Αδαμοπούλου και Βάσω Κυριαζή. Μάλιστα η Ρένα Αδαμοπούλου ερμηνεύει το γνωστότερο τραγούδι του δίσκου, το σουξέ "Μοναδικός" που κατά καιρούς έχει γνωρίσει πολλές επανεκτελέσεις.

(c) LP | Minos | 1975 | πηγή: Ιδομ/d58

1 σχόλιο:

NOCTOC είπε...

Επειδή άνοιξε το Τριώδιο, θα χαρώ πολύ αν έχει να ανεβάσεις ύμνους του Τριωδίου και της Μεγάλης Σαρακοστής. Ευχαριστούμε για όλα αυτά που μοιράζεσαι μαζί μας.