Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019

Βασιλική Λαβίνα: Δυο σταγόνες ευτυχίας (1979)

Με τη συνειρμική λογική που διέπει συνήθως τις αναρτήσεις του Δισκοβόλου περνάω σήμερα από τον Αντώνη Ρεπάνη στη Βασιλική Λαβίνα! Όσο κι αν αυτό μοιάζει μάλλον ξεκάρφωτο, διευκρινίζω ότι η Λαβίνα ερμήνευσε τραγούδια του καλού λαϊκού συνθέτη κι ακριβώς αυτόν το δίσκο θα σας παρουσιάσω σήμερα.
Πρόκειται για τον δεύτερο προσωπικό δίσκο της Βασιλικής Λαβίνα με τίτλο "Δυο σταγόνες ευτυχίας" που εκδόθηκε από την Columbia το 1979, δυο χρόνια μετά το "Πες μου" και δύο επίσης χρόνια πριν από τους "Ορίζοντες" (1981) του Γιάννη Μαρκόπουλου που ήταν και ο τελευταίος προσωπικός της. Το 1979 μάλιστα είναι η χρονιά που συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον μεγάλο συνθέτη στο δίσκο "Σεργιάνι στον κόσμο", για να παραμείνει έκτοτε αποκλειστικά στο πλάι του είτε ως ερμηνεύτρια, είτε ως σύντροφος της ζωής του.
Ο δίσκος "Δυο σταγόνες ευτυχίας" ανήκει στην κατηγορία του ελαφρολαϊκού τραγουδιού και περιλαμβάνει δώδεκα ευχάριστα και καλογραμμένα τραγουδάκια που δεν ακούστηκαν ιδιαίτερα στον καιρό τους και σήμερα έχουν λησμονηθεί εντελώς, παρόλο που θα άξιζαν ίσως μια καλύτερη τύχη για τις ωραίες ερμηνείες της Λαβίνα. Με τρία τραγούδια ο καθένας συμμετέχουν οι συνθέτες Γιώργος Ζαμπέτας, Γιώργος Κατσαρός, Αντώνης Ρεπάνης και Γιάννης Καραλής. Αξιοσημείωτο είναι ότι τα τραγούδια του Ρεπάνη και του Καραλή έχει ενορχηστρώσει ο Τάσος Καρακατσάνης, συνεργάτης επί μακρόν του Μάνου Χατζιδάκι.

(c) LP | EMI Columbia | 1979 | mp3 | Εξώφυλλα
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ
πηγή: idom/d58

2 σχόλια:

blackpepper είπε...

Πολύ καλός δίσκος! Τα τραγούδια του Ζαμπέτα ξεχωρίζουν! Και είναι από τα λιγοστά του που δεν έχουν ακόμη "δικαιωθεί"... Από τα τραγούδια του Κατσαρού έχει ενδιαφέρον το τελευταίο. Όσο για τον Καρακατσάνη που επιμελήθηκε και τα τραγούδια του Ρεπάνη αλλά και του Καραλή την εποχή εκείνη πρωταγωνιστούσε στα στούντιο και ενορχηστρωνε τα πάντα επάξια! Από Μαρίζα Κωχ μέχρι την Ρίτα Σακελλαρίου και τον Καρουσάκη!

...ολοικ είπε...

Πολυ ωραιος δισκος!!!!Δεν του ειχα δωσει ποτε βαση!!!Ερχεται για να τον εχουμε και σε φλακ!!!!