Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

Ρένα Κουμιώτη: Ο δεύτερος προσωπικός δίσκος (1971)

Μετά τη συμμετοχή της στους πέντε δίσκους 33 στροφών που αναφέραμε χθες κατά τη γόνιμη διετία 1969-1970 κι αφού κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός της δίσκος με υλικό από τις 45 στροφές, το 1971 η Ρένα Κουμιώτη καταθέτει τη δεύτερη προσωπική της συλλογή με τίτλο το όνομά της σε μια χρονιά που δεν είχε καμία άλλη συμμετοχή σε δίσκο μακράς διαρκείας παρά μόνο ηχογραφήσεις για τις 45 στροφές. 
Ο δίσκος λοιπόν «Ρένα Κουμιώτη 2» ανθολογεί δώδεκα τραγούδια από σκόρπιες ηχογραφήσεις 45 στροφών με τις υπογραφές γνωστών συνθετών της εποχής, με πρώτο και καλύτερο πάντα τον Μίμη Πλέσσα που στάθηκε ο βασικός αιμοδότης του ρεπερτορίου της. Συμμετέχουν επίσης οι συνθέτες Λίνος Κόκοτος, Γιώργος Κοντογιώργος, Γιώργος Κριμιζάκης και Βαγγέλης Πιτσιλαδής. Μάλιστα τα δυο τραγούδια του Πιτσιλαδή ("Φωτιά στα τρένα", "Τα δάκρυά μου") είναι τα μόνα που ενσωματώθηκαν στη συνέχεια και σε μεγάλο δίσκο του συνθέτη ("Τα κίτρινα ρολόγια", 1972). 
Το υλικό του δίσκου είναι σαφώς μετριότερο σε σύγκριση με τον πρώτο δίσκο της ερμηνεύτριας. Μεγάλες επιτυχίες αναδείχθηκαν τα τραγούδια: "Φωτιά στα τρένα" (Βαγγέλη Πιτσιλαδή, Δημήτρη Ιατρόπουλου) και "Αγαπιώμασταν" (Γιώργου Κριμιζάκη, Σώτιας Τσώτου). Ωραίο τραγούδι είναι επίσης το "Ανηφοριές, κατηφοριές" (Μίμη Πλέσσα, Άκου Δασκαλόπουλου). Τα υπόλοιπα δεν ακούστηκαν ιδιαίτερα και ξεχάστηκαν μάλλον νωρίς.

(c) LP | Lyra | 1971 | Πηγή: tzil/d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: