Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

Νότης Μαυρουδής ανθολογούμενος: Οι μεγάλοι συνθέτες και τα τραγούδια τους (1995)

To 1995 από τη μεγάλη σειρά αφιερωμάτων της PolyGram σε σημαντικούς Έλληνες συνθέτες με τίτλο "Οι μεγάλοι συνθέτες και τα τραγούδια τους" εκδόθηκε ο υπ' αριθμόν 5 δίσκος με τραγούδια του Νότη Μαυρουδή ανθολογημένα από τις λίγες ηχογραφήσεις του για τη συγκεκριμένη εταιρεία κατά το διάστημα 1976-1992. 
Στην πραγματικότητα βέβαια τα δεκαεπτά από τα είκοσι τραγούδια της συλλογής προέρχονται από τους δύο μόλις ολοκληρωμένους δίσκους του συνθέτη στην PolyGram, δηλαδή το "Έρως ανίκατε μάχαν" (1985), με μελοποιημένα ποιήματα αρχαίων λυρικών ποιητών σε μετάφραση του Ηλία Πετρόπουλου, και το "Μικρές νυχτερινές μουσικές" (1992) με επανεκτελέσεις παλιότερων τραγουδιών του ερμηνευμένες από την Ορχήστρα Νυκτών Οργάνων του Δήμου Πάτρας.
Πέρα από τους δυο αυτούς δίσκους έχουν ανθολογηθεί και δύο τραγούδια από τον προσωπικό δίσκο της Αλέκας Μαβίλη "Πού να χωρέσει τ' όνειρο" (1976), καθώς κι ένα τραγούδι από το δίσκο του Αντώνη Καλογιάννη "Σε ανύποπτο χρόνο" (1991). Σαφώς λοιπόν και η συλλογή δεν αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα της δουλειάς του Νότη Μαυρουδή, καθώς εκ των πραγμάτων λείπουν τα σπουδαία τραγούδια του που ηχογράφησε για τη Lyra, αλλά και την ΑΚΤΗ από τις αρχές του '90, αυτά δηλαδή που εδραίωσαν την παρουσία του στο μουσικό στερέωμα ως κορυφαίου τραγουδοποιού.
Τα τραγούδια της συλλογής ερμηνεύουν οι: Νένα Βενετσάνου, Κώστας Θωμαΐδης, Αλέκα Μαβίλη, Αντώνης Καλογιάννης, Μανώλης Μητσιάς και Ηλιάννα Σκουλή. Συμμετέχουν επίσης η Χορωδία Ομίλου Πατραϊκής Μαντολινάτας και η Παιδική Χορωδία Δημήτρη Τυπάλδου.

(c) CD | PolyGram | 1995 | Πηγή: d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: