Κυριακή 18 Αυγούστου 2024

Σταμάτης Κραουνάκης, Βίκυ Μοσχολιού: Καινούργιο πράγμα (1992)

Δυο χρόνια μετά το άλμπουμ Εφημερία ο Σταμάτης Κραουνάκης ξανασυναντά τη Βίκυ Μοσχολιού κι ετοιμάζουν ένα νέο κύκλο τραγουδιών εντελώς προσωπικό και για τους δύο που κυκλοφόρησε το 1992 από την ΑΚΤΗ με τίτλο Καινούργιο πράγμα.
Αν στην προηγούμενη συνεργασία τους η μεγάλη ερμηνεύτρια χρειάστηκε να παραμερίσει λίγο το προσωπικό ερμηνευτικό της ύφος, για να προσαρμοστεί στις διονυσιακές εξάρσεις του Κραουνάκη, αυτή τη φορά συνέβη το αντίστροφο, καθώς ο συνθέτης προσάρμοσε το δικό του ύφος στα δικά της μέτρα και το αποτέλεσμα ήταν μια σειρά καλογραμμένων τραγουδιών με λαϊκά ηχοχρώματα και μελωδική φόρτιση που ηχούν πιο οικεία για τους φίλους της ερμηνεύτριας.
Βασικός στιχουργός των τραγουδιών αυτών είναι ο Μάνος Τσιλιμίδης, ενώ στίχους έγραψε και ο συνθέτης, καθώς και ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Σωτήρης Χατζάκης με το τραγούδι "Λόλα" από την παράσταση "Βαλεντίν" που παίχτηκε στο θέατρο Καισαριανής. Η φωνή της Βίκυς Μοσχολιού, παρά την απωλεια της ζεστής γλυκύτητας που χαρακτήριζε τις παλιές της ερμηνείες, ανταποκρίνεται άριστα και με περισσή εκφραστικότητα στις απαιτήσεις των τραγουδιών. Ο Νίκος Δανίκας συνεργάστηκε και πάλι με τον συνθέτη για την ενορχήστρωση και διεύθυνση των τραγουδιών. Στο τραγούδι "Πάμε για τη Λάρισα" ο Κώστας Μακεδόνας κάνει τη δεύτερη φωνή. 

(c) CD/LP | AKTH | 1992 | Πηγή: d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: