Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Γιώργος Καζαντζής: Ταξίδια με τον ίδιο χάρτη (1989)


Τρία χρόνια μετά το «Ήταν μια στιγμή», με το οποίο μας συστήθηκε ο Θεσσαλονικιός τραγουδοποιός Γιώργος Καζαντζής στα μέσα της δεκαετίας του ’80, ήρθε η δεύτερη δουλειά του το 1989 με τίτλο «Ταξίδια με τον ίδιο χάρτη».
Ο δίσκος περιλαμβάνει δέκα κομμάτια, εννιά τραγούδια κι ένα οργανικό θέμα. Οι στίχοι ανήκουν στη Σοφία Κατζούρη, με την οποία είχε συνεργαστεί και στον προηγούμενο δίσκο του. Ένα τραγούδι («Τυφλός στη θέα του λάθους») έχει στίχους του συνθέτη, ο οποίος το ερμηνεύει κιόλας. Βασικός ερμηνευτής είναι και πάλι ο Κώστας Πρατσινάκης, ενώ συμμετέχουν ο Βασίλης Γιαννιώτης, ο Γρηγόρης Μαυρουδής και ο Βασίλης Πρατσινάκης.
Το εισαγωγικό τραγούδι («Δικαιούμαι»), ίσως το ωραιότερο του δίσκου, είναι αφιερωμένο στον Κωστή Μοσκώφ, ενώ τα τρία τελευταία κομμάτια αναφέρονται στον Πιέρ Πάολο Παζολίνι. Η μουσική κινείται στα ίδια και πάλι μονοπάτια της ακουστικής μπαλάντας. Εκείνο που περισσότερο είναι αξιοπρόσεκτο είναι η πολύ προσεγμένη ενορχήστρωση που δείχνει ξεκάθαρα την εξελικτική πορεία του αθόρυβου συνθέτη. Πολύ αξιόλογη δουλειά που δυστυχώς δεν είχε καμία εμπορική τύχη και σήμερα πια είναι σπάνια και ξεχασμένη.

© LP | Rotonda | 1989 | Πηγή: George/d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: