Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Μιχάλης Τερζής: Ερωτική αφασία (1986)

Το 1986, μετά από μια σειρά πολύ ενδιαφέροντες δίσκους ("Αρχαία λυρικά", "Τραγούδια της θάλασσας", "Όλη τη μουσική μες στην αγάπη βάλε", "Τρελό καλοκαίρι"), ο Μιχάλης Τερζής ηχογράφησε το δίσκο "Ερωτική αφασία", μια δουλειά τελείως διαφορετική από τις προηγούμενες και σαφώς πιο αδιάφορη, ώστε δικαιολογημένα πέρασε απαρατήρητη και γρήγορα ξεχάστηκε ολοκληρωτικά. 
Πρόκειται για δώδεκα τραγούδια που δικαιολογούν απόλυτα τη λέξη "αφασία" του τίτλου, γιατί πραγματικά δε λένε τίποτε σ' έναν απαιτητικό ακροατή. Ρυθμικές μελωδίες ανάλαφρου χαρακτήρα με ποπ ενορχήστρωση και στίχους που προσπαθούν αμήχανα να μοιράσουν κάποια χαμόγελα, χωρίς να το καταφέρνουν ούτε στο ελάχιστο. Νομίζω πως το καλύτερο στοιχείο αυτού του δίσκου είναι μόνο το καλαίσθητο έξώφυλλό του! Δεν είναι αυτός ο πραγματικός Μιχάλης Τερζής που γνωρίζουμε μέσα από τόσες αξιόλογες δουλειές του πριν απ' αυτόν τον εύπεπτο δίσκο, αλλά και μετά και μέχρι σήμερα που ευτυχώς συνεχίζει να δίνει, αραιότερα πλέον, το δισκογραφικό του παρών.
Να προσθέσω πληροφοριακά μόνο ότι οι στίχοι γράφτηκαν από τον Μιχάλη Άνθη, ο οποίος τραγουδά κιόλας, μαζί με τη Γεωργία, τον Νίκο Θωμά και τον συνθέτη.

(c) LP | PolyGram | 1986 | mp3 | Εξώφυλλα
πηγή: aenaos/d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: