Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Ρεμπέτικη Κομπανία: Πώς θα περάσει η βραδιά (1979)

Η αλήθεια είναι ότι η Ρεμπέτικη Κομπανία μπήκε μάλλον απρόθυμα στο χώρο της δισκογραφίας, αφού ο αρχικός στόχος της παρέας ήταν να παίζουν για την προσωπική τους ευχαρίστηση ή στη συνέχεια για τις πιστές παρέες που τους απολάμβαναν σε διάφορες ταβέρνες της Αθήνας, όταν μετέτρεψαν το κέφι τους σε επάγγελμα. Κι αυτή η διάθεση δε φάνηκε να αλλάζει ριζικά μετά την πρώτη τους ηχογράφηση το 1975 με τα "Μπλε παράθυρα". Γιαυτό δε μοιάζει παράξενο που χρειάστηκε να περάσουν τέσσερα ολόκληρα χρόνια μέχρι να ξαναμπούν στο στούντιο.
Η δεύτερη λοιπόν δισκογραφική τους κατάθεση ήρθε το 1979 με τίτλο "Πώς θα περάσει η βραδιά". Κι αυτό το άλμπουμ έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με το προηγούμενο. Τα δώδεκα τραγούδια του δίσκου έχουν ανθολογηθεί από την ανεξάντλητη δεξαμενή του αυθεντικού ρεμπέτικου τραγουδιού και αποτελούν συνθέσεις μερικών από τους αρχιμάστορες του είδους, όπως ο Μάρκος Βαμβακάρης, ο Στέλιος Κερομύτης, ο Κώστας Καρίπης, ο Γιάννης Παπαϊωάννου, ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Γιώργος Μητσάκης, ο Σπύρος Περιστέρης και ο Δημήτρης Γκόγκος (Μπαγιαντέρας).
Στην ερμηνεία των τραγουδιών αυτή τη φορά συμμετέχουν περισσότερα μέλη της κομπανίας. Μαζί με τον Δημήτρη Κοντογιάννη και τον Μανώλη Δημητριανάκη ακούγονται επίσης η Χαρά Εμμανουήλ και ο Γιάννης Σιδερής. Η Ρεμπέτικη Κομπανία αντιμετωπίζει με απόλυτο σεβασμό το ακριβό υλικό που έχει στα χέρια της και το αποδίδει με ακρίβεια αυθεντικού ρεμπέτικου σχήματος.

(c) CD | Lyra/Zodiac | 1979 | Πηγή: R/d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: