Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

Ελένη Καραΐνδρου: L' Africana (1990)

Στο περιθώριο της γόνιμης συνεργασίας της με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο το 1990 η Ελένη Καραΐνδρου βρέθηκε να συνεργάζεται με τη γερμανίδα σκηνοθέτρια και ηθοποιό Margarethe von Trotta ντύνοντας μουσικά την ταινία "L' Africana" (ο τίτλος βέβαια θυμίζει την ομώνυμη ρομαντική όπερα του Giacomo Meyerbeer), μια ερωτική ιστορία δύο γυναικών που ο κοινός τους έρωτας για έναν άνδρα διαλύει τη δυνατή τους φιλία. Πρωταγωνιστούν οι: Stefania Sandrelli, Barbara Sukowa και Sami Frey.
Η Ελένη Καραΐνδρου έγραψε άλλο ένα υπέροχο soundtrack με όμορφα ατμοσφαιρικά θέματα σε ένα κλίμα ονειροπόλησης και επίμονης αναδρομής στο παρελθόν καταφεύγοντας στη συχνή χρήση παραλλαγών μέσα από μια συναρπαστική διάθεση αυτοσχεδιασμού με τζαζ και μπλουζ μελωδίες που κορυφώνονται στο θαυμάσιο οργανικό φινάλε.
Μαζί της οι σταθεροί της συνεργάτες μουσικοί, όπως ο Βαγγέλης Χριστόπουλος (όμποε), ο Νίκος Γκίνος (κλαρινέτο), ο David Lynch (σαξόφωνο), ο Ανδρέας Ροδουσάκης (κοντραμπάσο), αλλά και ο Γιάννης Σπάθας, ο Νίκος Αντύπας και ο Τάκης Φαραζής, ενώ τα συμφωνικά μέρη αποδίδει ορχήστρα εγχόρδων υπό τη διεύθυνση του Λευτέρη Χαλκιαδάκη.

(c) CD | Minos | 1990 | Επανέκδοση: 2001 | Πηγή: d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: