Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Χρήστος Λεοντής, Μίλτος Πασχαλίδης: Ήθελα κάτι να σου πω (2023)

Ο καλός τραγουδοποιός Μίλτος Πασχαλίδης εσχάτως έχει συνδέσει στενά τη δισκογραφική του δραστηριότητα με το έργο του Χρήστου Λεοντή συμμετέχοντας σε τρεις συνεχόμενες δισκογραφικές δουλειές του συνθέτη κατά το διάστημα 2021-2023. Η αρχή έγινε με το άλμπουμ Με άλλη ματιά (2021) που είδαμε χθες. Μέσα στο 2023 μάλιστα ήταν διπλή αυτή η συνεργασία, πρώτα με ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ με αποκλειστικό ερμηνευτή τον ίδιο και στη συνέχεια με την έκδοση του τριπλού άλμπουμ από τη μεγάλη συναυλία του Λεοντή στο Ηρώδειο πέρσι τέτοια εποχή.
Το 2023 λοιπόν είχαμε την κυκλοφορία του άλμπουμ Ήθελα κάτι να σου πω που εκδόθηκε από το Ogdoo Music Group στη μοναδική αποστασία του συνθέτη από τον Μετρονόμο από το 2007 και δώθε. Ένδεκα τραγούδια του Χρήστου Λεοντή, τα περισσότερα από την όψιμη δισκογραφική του παρουσία. Μόλις τρία τραγούδια έχουν επιλεγεί από παλιότερες δουλειές και συγκεκριμένα το "Τέσσερις λεβέντες" από το άλμπουμ Αχ, έρωτα (1974) και τα "Μια φορά κι έναν καιρό" και "Θούριος του Ρήγα" από τις Παραστάσεις (1975). Τα υπόλοιπα είναι αντλημένα από τα άλμπουμ Πυγολαμπίδες (1994) σε στίχους Θεόφιλου Βερύκιου, Έρωτας Αρχάγγελος (2003) και Φλόγα που καίει (2017) σε στίχους Δημήτρη Λέντζου, καθώς και από τον ποιητικό κύκλο Πρωινό άστρο (2011) σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου, ενώ περιλαμβάνεται και το καινούργιο τραγούδι "Είπα ψέματα" σε στίχους και πάλι του Δημήτρη Λέντζου. 
Η φιλότιμη ερμηνεία του Μίλτου Πασχαλίδη καταφέρνει σε μεγάλο βαθμό να αναζωογονήσει το πνεύμα αυτών των τραγουδιών και να τους δώσει ένα καινούργιο ενδιαφέρον, χωρίς πάντως να ξεπερνά τις πρώτες εκτελέσεις τους. Μια σειρά πολύ αξιόλογων μουσικών διεκπεραιώνει άριστα το ορχηστρικό μέρος των τραγουδιών. Παρών πάντα ο διαχρονικός συνεργάτης του συνθέτη Μάνος Αβαράκης που χρωματίζει τις μελωδίες με τα γοητευτικά ηχοχρώματα της φυσαρμόνικας.


(c) CD | Ogdoo Music Group | 2023 | Πηγή: d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: