Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Κώστας Μυλωνάς: Πρέσπες (ανέκδοτο soundtrack)

Ο Κώστας Μυλωνάς αποτελεί μια ξεχωριστή προσωπικότητα στο χώρο της ελληνικής μουσικής με πολυδιάστατη παρουσία, τόσο ως δημιουργός, όσο και ως μελετητής. 
Ηχογράφησε κατά καιρούς αρκετά τραγούδια ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του '60, καθώς και ολοκληρωμένους δίσκους, όπως: "Μάλωσα με το φεγγάρι", "Τότε τραγουδούσαμε", "Μέρες φθινοπώρου", "Του έρωτα και της ερημιάς", "Όταν η κιθάρα τραγουδάει", "Άσμα ασμάτων"
Το όνομά του όμως κυρίως ταυτίστηκε με τη συγγραφή της πολυσήμαντης "Ιστορίας του ελληνικού τραγουδιού", μιας τετράτομης κριτικής παρουσίασης του τραγουδιού μας από τις απαρχές του τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα.
Το 1966 ανέλαβε να επενδύσει μουσικά το ντοκιμαντέρ "Πρέσπες" που σκηνοθέτησε ο Τάκης Χατζόπουλος κι απέσπασε το 1ο βραβείο της κατηγορίας του στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. 
Ο συνθέτης έγραψε μερικά πολύ όμορφα οργανικά θέματα που χρωματίζουν διακριτικά τις εικόνες από τον παραμυθένιο μικρόκοσμο της ακριτικής λίμνης με βουκολικά χρώματα και υπαινικτικές πινελιές που παραπέμπουν στα φυσικά ηχοχρώματα του τοπίου. 
Δυστυχώς το συγκεκριμένο soundtrack παραμένει ανέκδοτο.


Ανέκδοτο soundtrack | 1966 | mp3 @192 | αυτοσχέδιο εξώφυλλο
πηγή: π.Αρτ./d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: