Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016

Ο Γιώργος Μαρίνος τραγουδά Βασίλη Δημητρίου & Ηλέκτρα Παπακώστα (1967)

Ο ηθοποιός Γιώργος Μαρίνος (γενν. 1939) είχε πάντα μια καλή σχέση με το τραγούδι, όπου μας έχει δώσει κατά καιρούς πολύ ενδιαφέροντα διαπιστευτήρια. Η αρχή έγινε με τη συμμετοχή του στη μουσική παράσταση του Μάνου Χατζιδάκι "Οδός Ονείρων" (1962). Αργότερα συνεργάστηκε με τον Μίμη Πλέσσα, τον Νίκο Δανίκα, τον Σταμάτη Κραουνάκη και πολλούς άλλους.
Το 1967 ηχογράφησε ταυτόχρονα δυο δισκάκια 45 στροφών στην εταιρία Ζυγός. Πρόκειται για τέσσερα τραγούδια νεοκυματικού ύφους. Το πρώτο δισκάκι περιλάμβανε δυο άγνωστα τραγούδια του Βασίλη Δημητρίου στο ξεκίνημα της καριέρας του. Τίτλοι των τραγουδιών: "Άσ' την καρδιά σου" (στίχοι Χριστίνας Μιχελιουδάκη) και "Μαύρα πουλιά" (στίχοι Κώστα Κλιμάντζου). Το πρώτο από τα δύο το τραγούδησε αμέσως μετά και η Καίτη Χωματά:
https://www.youtube.com/watch?v=X8dhFgxwGQk&t=0s
Το δεύτερο δισκάκι είχε δυο επίσης άγνωστα τραγούδια της νεοκυματικής συνθέτριας Ηλέκτρας Παπακώστα με τίτλους: "Ο ξένος" (στίχοι Ν. Νικολαΐδη) και "Νυχτερινό" (στίχοι Κώστα Γεωργουσόπουλου).(c) 45'' vinyl | ΖΥΓΟΣ | 1967 | mp3 | Εξωφυλλάκια
πηγή: π.Αρτ.

1 σχόλιο:

tzilivak είπε...

Πολύ ωραιο Δημήτρη!!!!

https://www.youtube.com/watch?v=X8dhFgxwGQk&t=0s