Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Χρήστος Λεοντής: Τα δελφινάκια του Αμβρακικού (ανέκδοτο soundtrack)

Ο Ντίνος Δημόπουλος (1921-2003) υπήρξε ένας αξιόλογος σκηνοθέτης, σεναριογράφος, ηθοποιός και συγγραφέας. Πρωτοεμφανίστηκε με την ταινία "Οι ουρανοί είναι δικοί μας" (1953), ενώ στις επόμενες δύο δεκαετίες μας έδωσε μια σειρά κοσμαγάπητων ταινιών που γνώρισαν μεγάλη εμπορική αποδοχή ("Τζο ο τρομερός", "Το αμαξάκι", "Αστέρω", "Το κλωτσοσκούφι", "Μανταλένα", "Το ταξίδι", "Δεσποινίς διευθυντής", "Λόλα", "Μια τρελή τρελή οικογένεια", "Τζένη Τζένη", "Κάτι κουρασμένα παλικάρια", "Η αρχόντισσα κι ο αλήτης", "Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά" κ.ά.)
Η τελευταία του ταινία προβλήθηκε το 1993. Τίτλος της: "Τα δελφινάκια του Αμβρακικού". Θέμα της η ιστορία δυο μικρών παιδιών στα χρόνια του μεσοπολέμου σε κάποιο ψαροχώρι στις ακτές του Αμβρακικού. Η ταινία βασίστηκε στο ομότιτλο βιβλίο του σκηνοθέτη που εκδόθηκε το 1988 από τις εκδόσεις Καστανιώτη.
Η μουσική της ταινίας υπογράφεται από τον Χρήστο Λεοντή. Περιλαμβάνει μια σειρά ατμοσφαιρικών οργανικών θεμάτων που χρωματίζουν υποβλητικά την παραμυθένια ατμόσφαιρα της ταινίας. Δυστυχώς κι αυτό το soundtrack παραμένει ανέκδοτο.

(c) Ανέκδοτο soundtrack | 1993 | πηγή: π.Αρτ.

3 σχόλια:

Γιάννης Μ. είπε...

Δισκοβόλε χαίρε, μας αφήνεις άφωνους με τις αναρτήσεις σου...
Αλλά ποιος είναι ο π. Αρτ?
ευχαριστώ πολύ.

Άαβας / d58 είπε...

π.Αρτ.= alter ego!

Ανώνυμος είπε...

Ο Πατερ Αρτέμιος