Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Θανάσης Πολυκανδριώτης: Μια καρδιά θα ζωγραφίσω (1975)

Ο συνθέτης και μεγάλος δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Θανάσης Πολυκανδριώτης δε νομίζω πως χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις στους φίλους του ελληνικού τραγουδιού, γιατί φρόντισε ο ίδιος εδώ και 50 χρόνια που βρίσκεται στο μουσικό στερέωμα να δίνει αδιαλείπτως τα πειστικά του τεκμήρια μέσα από τα δημοφιλή του τραγούδια, αλλά και την ακατάπαυστη παρουσία του στα στούντιο ηχογραφήσεων, όπου συμμετέχει στα πιο δόκιμα οργανικά σύνολα για την ηχογράφηση αμέτρητων δίσκων διαφόρων δημιουργών. Γόνος μεγάλης μουσικής οικογένειας, κατάφερε κι ο ίδιος από τα μέσα της δεκαετίας του '60 να λειτουργεί ως αυτόνομος σολίστας και δημιουργός, ενώ κάποια στιγμή συνέπραξε ακόμη και με συμφωνικές ορχήστρες ερμηνεύοντας κλασικές διασκευές με σόλο του μπουζουκιού!
Η πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική του καταγραφή χρονολογείται στα 1974 κι από εκεί και πέρα έχουμε μια μακρά σειρά προσωπικών δίσκων, αλλά και πολυάριθμων τραγουδιών του σε προσωπικούς δίσκους διαφόρων πρωτοκλασάτων τραγουδιστών (Στράτος Διονυσίου, Γιάννης Πάριος, Μαρινέλλα, Τόλης Βοσκόπουλος, Λίτσα Διαμάντη, Ελένη Βιτάλη κ.ά.). 
Το 1975 ηχογράφησε τον δεύτερο δίσκο του με τίτλο "Μια καρδιά θα ζωγραφίσω" που κυκλοφόρησε από τη Zodiac της Lyra. Λαϊκός δίσκος με τραγούδια ισορροπημένης ρυθμικής και μελωδικής ανάπτυξης και προσεγμένη ενορχήστρωση, αν και δεν σημείωσαν ιδιαίτερη επιτυχία. Στα περισσότερα οι στίχοι γράφτηκαν από τον σπουδαίο στιχουργό Άκο Δασκαλόπουλο, ενώ στα υπόλοιπα από τη Βαρβάρα Τσιμπούλη και τη Μάρω Μπιζάνη.
Βασικοί ερμηνευτές του δίσκου με τέσσερα τραγούδια ο καθένας είναι οι συμπαθητικοί λαϊκοί τραγουδιστές Μάνος Παπαδάκης και Έλενα Κωστή. Με δυο τραγούδια ο καθένας συμμετέχουν επίσης οι Γιάννης Μπογδάνος και Γιάννης Παναγιώτου.

(c) LP | Zodiac | 1975 | πηγή: ΟΟ/d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: