Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

Νίκος Αντωνιάδης: Παρατράγουδα (1975)

Ο Νίκος Αντωνιάδης πρωτοεμφανίστηκε στα τέλη του '60 μέσα από τα νεανικά σχήματα Strangers και Mad. Έγινε πιο γνωστός το 1974 τραγουδώντας δυο τραγούδια του Μάνου Λοΐζου ("Κόκορας", "Ηλεκτρική Μαρία") από τον πολυσυλλεκτικό δίσκο "Νιάτα" της Minos. Αμέσως μετά μας έδωσε τον πρώτο ολοκληρωμένο του δίσκο με τίτλο "Παρατράγουδα", πάλι από τη Minos, αλλά δυστυχώς στη συνέχεια δεν κατάφερε να σταθεί στο χώρο και μετά από κάποιες σποραδικές απόπειρες, χάθηκε ολοκληρωτικά στο τέλος της δεκαετίας του '70.
Με τα "Παρατράγουδα" πάντως έδωσε ένα ελπιδοφόρο στίγμα προικισμένου τραγουδοποιού. Πρόκειται για έναν ανάλαφρο δίσκο με σατιρικό περιεχόμενο βασισμένο σε στίχους του Μάκη Φωτιάδη, οι οποίοι σχολιάζουν με δηκτικό τρόπο κάποιες μικρές καθημερινές παθογένειες του μικροαστικού περιβάλλοντος. Η μουσική είναι ευχάριστη και συχνά ευρηματική, ενώ η ενορχήστρωση του έμπειρου Κώστα Κλάββα αξιοποιεί πολύ εύστοχα τις απλές μελωδίες. Τραγουδά ο ίδιος ο συνθέτης.
Σημειώνω ότι μέσα στο αρχείο, εκτός από τα 12 τραγούδια του δίσκου, θα βρείτε ως bonus και τα δυο τραγούδια του Μάνου Λοΐζου που ερμήνευσε ο Νίκος Αντωνιάδης στο δίσκο "Νιάτα" (1974).

(c) LP | Minos | 1975 | πηγή: d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: