Κυριακή 2 Ιουλίου 2023

Άντζελα Ζήλια: Τραγούδια 1966-1969

Αφού είδαμε χθες την πρώτη τραγουδιστική φάση της Άντζελας Ζήλια, δηλαδή το πρώτο μισό της δεκαετίας του '60, σήμερα έχει σειρά το δεύτερο μισό της ίδιας δεκαετίας, όταν πλέον η καριέρα της έφτασε στο απόγειό της με σημαντικές επιτυχίες τόσο στη δισκογραφία των 45 στροφών, όσο και στον κινηματογράφο. Στο διάστημα μάλιστα αυτό έλαβε μέρος στο Φεστιβάλ Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης επί τρία συνεχή χρόνια (1967-1969), όπου μάλιστα με την πρώτη της συμμετοχή κατέκτησε το πρώτο βραβείο με το ωραίο τραγούδι "Καλωσόρισες έρωτα" του Γιώργου Μουζάκη σε στίχους του Γιάννη Φερμάνογλου, τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας της μαζί ίσως με το τρυφερό "Κάποιο δειλινό".
Το 1996 λοιπόν από την PolyGram εκδόθηκε η συλλογή α ερωτικά του '60" με 19 τραγούδια της Άντζελας Ζήλια, τα 16 από το διάστημα 1966-1969, μεταξύ των οποίων και τέσσερα φεστιβαλικά, ενώ η συλλογή επεκτείνεται και στη δεκαετία του '70 με δυο τραγούδια από το δίσκο "Απ' τον παππού στον εγγονό" (1976) κι ένα από το δίσκο του Γιάννη Σπάρτακου "Αναμνήσεις" (1980). Ο Γιώργος Μουζάκης υπογράφει τα περισσότερα τραγούδια της συλλογής, συνολικά ένδεκα, άλλα τέσσερα ο Ανδρέας Χατζηαποστόλου, δύο ο Ανδρέας Οικονόμου, ένα ο Μενέλαος Θεοφανίδης κι ένα ο Γιάννης Σπάρτακος.
Σημειώνω ότι το 2006, όταν τέθηκε σε κυκλοφορία η μεγάλη αφιερωματική σειρά Το Ελληνικό Τραγούδι της PolyGram, ο υπ' αριθμόν 8 δίσκος ήταν αφιερωμένος στην Άντζελα Ζήλια με αυτούσιο το υλικό της παρούσας έκδοσης, αν και με διαφορετική τη σειρά των τραγουδιών.


(c) CD | PolyGram | 1996 | Πηγή: d58 

Δεν υπάρχουν σχόλια: