Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

Μελωδίες του καλοκαιριού: Η Ελλάδα στο πεντάγραμμο (1978)

Άλλος ένας ορχηστρικός δίσκος της PanVox με την υπογραφή του συνθέτη και μαέστρου Νάκη Πετρίδη κυκλοφόρησε το 1978 με τον τουριστικό τίτλο "14 Hits - Holidays in Kerkira" και δεύτερο τίτλο στα ελληνικά "Η Ελλάδα στο πεντάγραμμο".
Παρά την αριθμητική επισήμανση του τίτλου, η συλλογή εκτείνεται σε 19 συνολικά οργανικά θέματα, δύο από τα οποία - το πρώτο και το τελευταίο - προέρχονται από το διεθνές ρεπερτόριο της εποχής σε ρυθμό ...disco που τότε χάλαγε κόσμο και είχε διεισδύσει ακόμη και στα λαϊκά μαγαζιά! 
Το κύριο μέρος του δίσκου πάντως κινείται σε καθαρά λαϊκό χρώμα και περιλαμβάνει συνθέσεις των Μάρκου Βαμβακάρη, Γιάννη Παπαϊωάννου, Γιώργου Ζαμπέτα, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Αργύρη Κουνάδη, Σταύρου Ξαρχάκου, Χρήστου Νικολόπουλου και Νάκη Πετρίδη με υλικό εγγυημένης επιτυχίας και δοκιμασμένο στην αντοχή του χρόνου (Φραγκοσυριανή, Στρώσε το στρώμα σου για δυο, Γωνιά γωνιά, Ζορμπάς, Άπονη ζωή, Σήκω χόρεψε συρτάκι κ.ά.).
Όλο το υλικό έχει την ενορχηστρωτική επιμέλεια του Νάκη Πετρίδη και εκτελείται από λαϊκή ορχήστρα που διευθύνουν ο ίδιος και ο Χρήστος Νικολόπουλος. 

(c) CD | PanVox | 1978 | Πηγή: Μάκης/d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: