Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Γιώργος Χατζηνάσιος: Νοκ Άουτ (1986)

Τέσσερα κινηματογραφικά soundtrack του Γιώργου Χατζηνάσιου πέρασαν στη δισκογραφία μέσα στη δεκαετία του '80.  Πρώτο ήταν η "Γλυκιά συμμορία" (1983) που είδαμε χθες κι ακολούθησαν το "Νοκ άουτ" (1986) και η "Πρωινή περίπολος" (1987), καθώς και η συμμετοχή του στη διεθνή παραγωγή "Shirley Valentine" (1989). 
Από τα πιο ενδιαφέροντα soundtrack του συνθέτη ήταν αυτό που έγραψε το 1986 για την ταινία "Νοκ Άουτ" σε σενάριο και σκηνοθεσία του Παύλου Τάσιου και παραγωγή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, η οποία απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας στο 27ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια δυνατή ψυχολογική κομεντί με θέμα τις αποτυχημένες ψευτοαπόπειρες αυτοκτονίας ενός αυτοκαταστροφικού νεαρού ηθοποιού με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Κιμούλη πλαισιωμένο από τους Κώστα Αρζόγλου, Φάνη Χηνά, Κατερίνα Ραζέλου, Ελένη Ράντου, Τάνια Καψάλη και άλλους.
Το θέμα της ταινίας οδήγησε τον συνθέτη σε ένα δυναμικό soundtrack με πολλά τραγούδια σε ροκ ύφος, ενώ τα ορχηστρικά θέματα είναι ελάχιστα. Τους στίχους των τραγουδιών έγραψε ο Παύλος Τάσιος και τα ερμήνευσαν οι: Παύλος Σιδηρόπουλος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Βλάσης Μπονάτσος, Γιάννης Μηλιώκας, Άγγελος Σκορδίλης και Μαρία Αριστοπούλου. Εμφανώς έξω από τον οικείο μουσικό του ύφος πάντως ο συνθέτης μας έδωσε στυλιζαρισμένα τραγούδια που δύσκολα θα μπορούσαν να συγκινήσουν ένα σύγχρονο ακροατή ως αυτόνομο ακρόαμα.

(c) CD | Minos | 1986 | Πηγή: d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: