Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Νίκος Μπαξεβάνης: Στη μαγεία του ακορντεόν, Νο.2 (1986)

Από τη μαγεία του πιάνου και των πλήκτρων του Μίμη Πλέσσα επιστρέφουμε "Στη μαγεία του Ακορντεόν" του Νίκου Μπαξεβάνη που τον γνωρίσαμε ήδη στο Δισκοβόλο με τον πρώτο δίσκο της ομώνυμης σειράς.
Το 1986 λοιπόν ο σπουδαίος ακορντεονίστας Νίκος Μπαξεβάνης ηχογράφησε για τη Philips τον 2ο δίσκο από τους τέσσερις συνολικά της σειράς "Στη μαγεία του Ακορντεόν". Η λογική των επιλογών του είναι η ίδια και πάλι. Μια περιδιάβαση στη διεθνή μουσική δημιουργία με επιλεγμένα χορευτικά κομμάτια σε ρυθμούς βαλς, ταγκό, σάμπα, ντίσκο και άλλους, δοσμένα είτε μεμονωμένα, είτε σε μορφή σουίτας (ποτ-πουρί). Ανάμεσά τους και ο περίφημος "Χορός των σπαθιών" από το μπαλέτο "Γκαγιανέ" του σημαντικού Σοβιετικού (Αρμένιου) συνθέτη Αράμ Χατσατουριάν.
Μαζί με τον Μπαξεβάνη, που παίζει επίσης πιάνο και διευθύνει την ορχήστρα, συμμετέχουν οι μουσικοί: Γιώργος Γριτσόπουλος, Γιάννης Σαριόγλου, Κώστας Νικολόπουλος και Νίκος Σακκάς στις κιθάρες, Γιώργος Μεταλλινός, Τάσος Λιβέρης και Αντώνης Κουλούρης στα τύμπανα και τα κρουστά. Απίστευτη δεξιοτεχνία, εξαιρετικός ήχος και ευφάνταστες διασκευές που συναρπάζουν τον ακροατή. 

(c) LP | Philips | 1986 | mp3 | Εξώφυλλα
πηγή: idom/d58

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το Νο 11. EL RELICARIO (Paso)εχει καποια "κακα κοψιματα"...
Κοιταξε το λιγο...

Άαβας / d58 είπε...

Στα τελευταία δευτερόλεπτα του κομματιού πράγματι υπάρχουν μικρά προβλήματα, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι δυστυχώς...

Ανώνυμος είπε...

Ειναι και στην αρχη...

Άαβας / d58 είπε...

Το κομμάτι διορθώθηκε και δίνεται σε ξεχωριστό σύνδεσμο...