Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

Παιδική δισκοθήκη / Γιώργος Κατσαρός: Η Αλίκη στη χώρα των ψαριών (1983)

Με την παιδική παράσταση "Η Αλίκη στη χώρα των ψαριών" του Γιάννη Ξανθούλη που ανέβασε το 1983 στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Έρευνας ο Δημήτρης Ποταμίτης, ολοκληρώνεται αυτό το ενδιαφέρον τετράπτυχο παιδικών δίσκων του Γιώργου Κατσαρού σε κείμενα του Ξανθούλη και μάλιστα επιστρέφοντας στην πρώτη τους συνεργασία του 1978 πάλι με τον Δημήτρη Ποταμίτη.
Πρόκειται για ένα όμορφο θεατρικό παραμύθι για μικρά παιδιά που εξάπτει τη φαντασία τους και υπενθυμίζει κάποιες λησμονημένες αξίες της ανθρώπινης φύσης. Η Αλίκη κάνει διακοπές στη θάλασσα, αλλά ναυαγεί και σώζεται από ένα δελφίνι που αποφασίζει να τη φέρει πίσω στους δικούς της, αφού πρώτα τη σεργιανήσει στο βυθό της θάλασσας, όπου θα γνωρίσει τα ψάρια και θα προσπαθήσει μάλλον μάταια να τους κάνει μαθήματα για την ανθρώπινη συμπεριφορά...
Ο Δημήτρης Ποταμίτης σκηνοθέτησε την παράσταση, τις χορογραφίες έκανε η Αννίτα Κούκα, ενώ τα σκηνικά και το εξώφυλλο του δίσκου επωμίστηκε, όπως πάντα, ο ίδιος ο Ξανθούλης. Έπαιξαν και τραγούδησαν οι ηθοποιοί: Μαρίνα Ταβουλάρη, Τάσος Δήμας, Έφη Σταυροπούλου, Φιλοποίμων Ανδρεάδης και Νίκος Αναστασόπουλος. Ο Γιώργος Κατσαρός και πάλι συνέθεσε τα χαριτωμένα τραγούδια της παράστασης με κέφι και ευρηματικές μελωδίες.

(c) CD | Standard/Minos | 1983 | Ψηφιακές επανεκδόσεις: 2007 / 2010 | Πηγή: d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: