Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

Παιδική δισκοθήκη / Γιώργος Κατσαρός: Τύμπανο τρομπέτα και κόκκινα κουφέτα (1979)

Η δεύτερη συνεργασία του συνθέτη Γιώργου Κατσαρού με τον συγγραφέα Γιάννη Ξανθούλη ήρθε ένα χρόνο μετά το "Μάγο με τα χρώματα". 
Πρόκειται για την παιδική παράσταση "Τύμπανο, τρομπέτα και κόκκινα κουφέτα" που αρχικά κυκλοφόρησε σε βιβλίο από τις εκδόσεις Κάκτος το 1979 και στη συνέχεια ανέβηκε από την Παιδική Σκηνή Αλφαβητάρι στο Θέατρο Αμιράλ σε σκηνοθεσία του Θύμιου Καρακατσάνη, χορογραφία του Χάρη Μανταφούνη και σκηνικά του ίδιου του συγγραφέα που σχεδίασε και το εικαστικό μέρος του δίσκου. Στην παράσταση έλαβαν μέρος και τραγούδησαν οι ηθοποιοί: Γιάνκα Αβαγιανού, Ζανό Ντάνιας, Γιώργος Λώζος, Γιάννα Ανδρεοπούλου, Κατερίνα Ταρλή.
Όπως διαβάζουμε στο εσώφυλλο της έκδοσης, πρόκειται για μια περιπέτεια με μουσική και αλήθειες παραφουσκωμένες με παραμυθένια κόκκινα κουφέτα. "Ενα ψάξιμο χαράς κι αγάπης σ' ένα κόσμο σημερινό, περίεργο, σκληρό και διψασμένο για τρυφερότητα. Το Τύμπανο και η Τρομπέτα, τα δύο μικρά παιδιά της Όρχήστρας, αναλαμβάνουν να βρουν την άκρη του δρόμου της ελπίδας με τη σιγουριά ενός παραμυθιού...". Αναζητώντας επίμονα ν' ανακαλύψουν το Τραγούδι της Χαράς, που χάθηκε σε μια θεομηνία, ταξιδεύουν σε τόπους παραμυθένιους, ώσπου στο τέλος καταφέρνουν να βρουν το χαμένο τραγούδι.
Ο δίσκος κυκλοφόρησε αρχικά από την ετικέτα Standard της Minos, ενώ το 2000 επανεκδόθηκε ψηφιακά από τη Minos-EMI.

(c) CD | Standard/Minos | 1979 | Πηγή: d58

Δεν υπάρχουν σχόλια: